AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Ayvacık ilçesinde temaslarda bulundu.
AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökce ile birlikte Ayvacık Belediyesi'ni ziyaret eden Milletvekili Mustafa Demir, bir süre Belediye Başkanı Mustafa Belur'dan ilçe hakkında bilgiler aldı. İlçenin son yıllarda Samsun ve Türkiye çapında ciddi bir atak yaparak tanınırlığını arttırdığını belirten Mustafa Demir, "Ayvacık turizm alanında ismi ile sıkça söz ettiren bir ilçe haline geldi. İlçenin en büyük sorunlarından biri olan karayolu konusunda Çarşamba-Ayvacık ve Ayvacık-Taşova karayolunun ulusal standartlarda kısa sürede ihale ve yapım işleri tamamlanacak ve ilçenin gelişim süreci bir kat daha hızlanmış olacak" dedi.
"Bize en çok oy veren ilçe Ayvacık oldu" diyen Mustafa Demir şöyle devam etti: "Türkiye'de de nüfusa göre orana baktığımızda en çok oy veren ilçelerden bir tanesi Ayvacık. Niye bu böyle biliyor musunuz? Ayvacıklı çok zahmet çekti ve bu zahmeti daha çekmek istemiyor. Büyükşehir Yasası'ndan en çok faydalanacak ilçe de Ayvacık olacaktır" dedi.
Belediye ziyaretinin ardından İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl'ı makamında ziyaret eden Mustafa Demir, hükümet konağının ihtiyaca cevap vermediğinin belirtilmesi üzerine, "Ayvacık'a yakışan ve ihtiyaca cevap veren bir hükümet konağının eksikliği aşikar. Bu eksikliğin giderilmesi noktasında gerekli girişim ve takibi yapacağız. İl Özel İdaresi'ne afet nedeniyle 11 milyon TL aktarılmıştı. 31 Aralık itibari ile 10 milyon TL daha aktarıldı. Bu kaynakların Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılarak ilçelerin ihtiyaçlarına kullanılması uygun olacaktır" şeklinde konuştu.
(OB-SLH-Y)

03.01.2013 14:11:02 TSI

Editör: Wan Haber