Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, İrfan Teke ve Şevket Yaşin ile AK Parti Gevaş İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantı öncesinde ilçe esnafını ziyaret eden Bilici, esnaflarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi. Bilici, esnaf ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile ilçe teşkilat toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bilici, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük nüfusuna sahip olan Van’ın deprem öncesindeki nüfusunun 1 milyon 22 bin iken, depreme rağmen şu an 1 milyon 51 bin olduğunu söyledi. 30 bin kişilik bir nüfus artışının söz konusu olduğunu ifade eden Bilici, “Bu demek oluyor ki depremde felaket senaryolarını üretenler, ‘bu kent 50 yıl kendine gelemez’ diyenlerin senaryoları suya düştü. Çünkü AK Parti Van’ı yalnız bırakmadı, Vanlıları kendi kaderlerine terk etmedi ve felaket senaristlerine de çok şükür fırsat bırakmadı. Hükümetimizle milletimizle tekrar bu kenti ayağa kaldırdık. Şu ana kadar 4 milyar lira Van’a kaynak aktarılırken bu rakam 5.5 milyara ulaşacak” dedi. 

""

Van’ın yeni imar planı ve büyükşehir olması hakkında da konuşan Bilici, “AK Parti hükümetimizle Van değişiyor, büyüyor, gelişiyor. AK Parti öncesinde ilçeleriyle birlikte 16 adet olan lise sayısı şimdi 65 oldu. Van ve ilçelerinde sadece bir adet imam hatip lisesi varken şimdi bu sayı 26 oldu. Şimdi nüfusu büyük olan köylerimizde de lise açma çalışmalarımız var. Çevre yolu, 3 gidiş 3 geliş şeklinde toplam 6 şeritli yol oluyor. Bununla birlikte 4 yeni devasa hastane yapılıyor. Bunlardan ikisine başlanırken, birisi Kalp Ve Damar Cerrahisi Hastanesi, öteki Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi’dir. Öte taraftan iki yeni hastanenin de ihalesi bu yıl yapılacak. Bunlar psikiyatri ve özel güvenlik hastanesi ile onkoloji hastaneleridir” diye konuştu.


""

Bölgeye yatırımcıları getirmek gerektiğini ifade eden Bilici, “Yeni teşvik yasasında Van en avantajlı bölge olan 6. Bölge kapsamındadır. Şu an organize sanayi bölgesinde 150 firma yatırım yapmak için sıra bekliyor. Eğer çözüm süreci de olumlu neticelenirse, Van bu defa çok ciddi sıçrama yaşayacaktır. Bu sürece toplumun neredeyse bütün katmanları katkı veriyor. İnsanlar bu işin çözülmesini istiyor. Ben inanıyorum ki Başbakanımızın iradesiyle milletimizin desteğiyle bu iş çözülecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber