AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, tespit edilen eksiklikleri anında çözüme kavuşturduklarını söyledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş'ta görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi. Konuşmasına eğitimin önemine değinerek başlayan ve ilde derslik sıkıntısının çok fazla olduğunu belirten Işık, "Kalıcı işlerin tamamı eğitimle başlar. Eğitim hamlesi başlatamazsanız, eğitimle ilgili yatırımınız yoksa başarının sağlanması imkânsızdır. Tabi ki eğitim bizim için çok önemlidir. Şu anda Muş'a baktığımızda en önemli eksiğimiz eğitim alanındadır. 4 4 4 eğitim sistemine geçilince özellikle derslik noktasında çok ciddi eksiğimiz oluştu. Daha önceden de derslik ihtiyacımız vardı ama ihtiyaç daha fazla oldu. Hedefimiz derslik ve okullaşma noktasındaki eksiklikleri biran evvel gidermektir" dedi.

"YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR"
Yatırımların tamamlanması ile birlikte Muş'un cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Işık, "Alparslan 1 Barajı tamamlandı. Alparslan 2 Barajı'nın çalışmalarına başlandı ve Muş Ovası'nın sulama projesi hazırlanıyor. Bu yatırımlardan sonra artık bizim yapmamız gereken Muş Ovası'nı en iyi ve en verimli şekilde kullanma kültürünü geliştirmektir. Alparslan 2 Barajı ile birlikte Muş Ovası'nın yüzde 80'i sulanabilecek duruma gelecek. Şu anda devam eden Alparslan 2 Barajı, ovadaki toplulaştırma çalışmaları, Karasu Islahı Projesi ve sulama projeleri tamamlandıktan sonra Muş gerçek anlamda bir cazibe merkezi konumuna gelecektir. Binlerce dönümlük tarımsal alanın ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır. Muş ekonomik anlamda Gayri Safi Milli Hasıla'da payına düşen miktarı ciddi ölçüde arttıracaktır. Sadece yerli sermaye değil, başka illerden de Muş'a yatırımlar yapılmaya başlanacaktır. Bu yatırımların ardından Muş Ovası'nın en iyi şekilde kullanılması için çok ciddi eğitimlerin ve çalışmaların yapılması yönünde planlarımız var. Tabi ki bunları bu projeler faaliyete geçtikten sonra göreceğiz" diye konuştu.

"TOKİ'NİN MUŞ'TAKİ ÇALIŞMALARI YARGIYA TAKILDI"
'Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) başka illerdeki gibi Muş'ta çalışma yapmadığı' yönünde yöneltilen soruyu da yanıtlayan Işık, bu alanda yargı sürecinin devam ettiğini söyledi. Işık, "TOKİ geçmiş yıllarda Muş'a ciddi yatırımlar yapmaya başlamış. Bizden önce vekillik yapan arkadaşlarımız bu hizmeti başlatmışlar. Tam yapılırken arkadaşın birisi çıkıp 'buralar tarımsal alandır' diye idare mahkemesine müracaat edip çalışmaların durmasına sebep olmuş. Yaklaşık 700 dönümlük bir alanda TOKİ tarafından hiçbir çalışma başlatılamamış. Belki bin tane konut yapılacaktı bu alana, ama iş mahkemeye gittiği için sürüncemede kalmış ve öyle bekliyor. Halen iş yargıda bekliyor. Sayın Valimizle görüşmelerimiz devam ediyor bu konuda. Bu işin Ankara'da takipçisi olacağız. Bu işi olumlu ya da olumsuz bir şekilde sonuçlandırıp biran evvel başka alanlara bakalım diyoruz. Muş'un TOKİ'den çok fazla faydalanmamasının sebebi birazda bizden kaynaklanıyor. Yani hemşehrimiz bu işi mahkemeye intikal ettirmemiş olaydı şimdi TOKİ bu alana çok güzel bir çalışma yapmış olacaktı. Bunun alternatifi olarak hazine arazisi bulmak gerekir. TOKİ istimlak işine girmiyor. Geniş bir alan bulup TOKİ'nin burada çalışma yapmasını sağlamak gerekir. Maalesef yeterince hazine arazimiz yok. TOKİ, 'yerel yönetimler arazi işini çözsün biz gelip burada kazmamızı varalım' diyor" dedi.
(RD-MSA-Y)

23.12.2012 13:04:17 TSI

Editör: Wan Haber