Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampus ile şehir arasında yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergahlarında yaşanan sıkıntı Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrencileri çileden çıkardı.
Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde bulunan yurtta kalan kız öğrenciler, kampusa gitmek için iki otobüs değiştiklerini ve bunun kendileri için oldukça zor olduğunu gerekçe göstererek eylem yapmak istediler.
Polis müdürlerinin devreye girmesi ile yürümekten vazgeçen öğrenciler Belediye Başkanı Necmettin Dede ile görüşmek istediler. Belediye önünde Başkan Necmettin Dede ile görüşen öğrenciler, yaklaşık 3 aydan beri ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek sorunlarının çözülmesini istediler.
Sorunun kendisi ile alakalı olmadığını söyleyen Başkan Dede ise kararın İl Trafik Komisyonu tarafından alındığını vurguladı. Üniversite tarafından belirlenen güzergahlar olduğunu ve bunun kararının alındığını dile getiren Dede, alınan güzergah kararını reddettiklerini de vurguladı. Öğrenciler için gerekli görüşmeleri yapıp sıkıntıyı üst makamlara aktaracağını belirten Dede, ilk olarak öğrencileri ikna edemedi. Başkan ile öğrenciler arasında zaman zaman sert diyaloglar yaşandı.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Dede, sorunu Vali ile görüşüp en kısa zamanda çözüme kavuşturacağını belirtmesi üzerine öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldılar.
(RD-MET-Y)

26.12.2012 13:56:36 TSI

Editör: Wan Haber