Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında göreve başlayan sözleşmeli personellere eğitim vermeye başladı.
Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında göreve başlayan sözleşmeli personele yönelik verilecek intibak eğitimlerinin 1 Mart'a kadar devam edeceği belirtildi. Eğitimlerin mühendis ve veteriner hekimlerin çalışma bölgeleri içerisinde etkinliklerinin artırılması, tam donanımlı birer yayımcı olabilmeleri amacıyla verildiğini vurgulayan İl Müdür Vekili Osman Akar, çiftçilere daha verimli olunması için eğitimlerin 15 gün devam edeceğini söyledi. Akar, "Tüm TAR-GEL personelleri mutlaka çalışma bölgelerine gitmelidir. Çalışma bölgeleriyle ilgili envanter çalışması yapmaları gerekiyor. Köylerle ilgili istatistiki bilgileri, arazi varlığı, hayvan varlığı gibi tarımsal potansiyeli belirlemeleri gereklidir. Beraber çalışabilecekleri önder çiftçileri belirlemeleri, buna bağlı olarak çiftçi program ve kaynakları için projeler hazırlamaları gerekmektedir" dedi.
Özellikle Bakanlığın faaliyet konuları ile ilgili herkesin bilgi sahibi olması gerektiğini belirten Akar, "Tarımsal Desteklemeler, Tar-Sim, hayvan sağlığı, tarımsal kooperatifler, iyi tarım ve organik tarım uygulamaları gibi konularda çiftçileri zamanında ve en iyi şekilde mutlaka bilgilendirmenizi istiyoruz. Bakanlık afiş ve duyurularının köylerde uygun yerlere asılmasını, ülke içinde düzenlenecek fuarlara çiftçilerin katılımının sağlanması, çiftçi size gelmiyorsa, sizin çiftçiye giderek katkı sunmanız gerektiği anlayışıyla hareket etmenizi istiyoruz. Bakanlığımızın taşradaki en uç elemanları sıfatıyla başarılı çalışmalara yön vermenizi temenni ediyoruz" diye konuştu.
Akar'ın açılış konuşmasının ardından İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Selahattin Yılmaz ,657 Devlet Memurları Kanunu ve sözleşmeli personel hükümleri hakkında TAR-GEL personellerine bilgi verdi.
(RD-MSA-Y)

13.02.2013 11:49:53 TSI

Editör: Wan Haber