Muş Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Süphan Ateş'in, oğluna kırık not verdiği iddiasıyla bir öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Muş Anadolu Lisesi'nde okuyan 12. sınıf öğrencisi Furkan Ali K., babası Hakan K. ile birlikte karne almak için okula geldi. Karnesinde matematik notunun düşük olduğunu gören öğrenci, durumu babasına söyledi. İddiaya göre Hakan K., yanına gidip tartıştığı matematik öğretmeni Süphan Ateş'i darp etti. Okula gelen polis ekiplerince karakola götürülerek ifadesi alınan veli serbest bırakıldı. Aldığı darbe nedeniyle yüzünden yaralanan Ateş'e ise darp raporu verildi.
Matematik öğretmeni Ateş, ders notları iyi almamasına karşılık söz konusu öğrenciye yüksek not verdiğini, buna rağmen babası tarafından darp edildiğini savundu. Ateş, "Öğrenci velisini defalarca sakin ve terbiyeli olması konusunda uyardım ancak beni dinlemeyip çocuğuyla birlikte üzerime çullandı. Öğrencinin yazılıları çok da iyi değildi. Ancak sözlüler ve kanaat notları vererek notunu yükseltmeme rağmen mükafatı bu oldu" dedi.
Öte yandan Eğitim-Sen, yaşanan darp olayının ardından okul önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Necmi Erol, bu fiili saldırıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Doğrusu kamu görevlilerine yönelik saldırıların arttığını görmekteyiz. Bununla ilgili önlem alınmasını gerektiğini kamuoyuna, ilgili mercilere söylemiştik ancak yine böyle bir durumla karşılaştık" diye konuştu
(RD-Yİ-GS-Y)

25.01.2013 17:09:23 TSI

Editör: Wan Haber