Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında Muş İMKB Anadolu Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtıldı.
İMKB Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Muş Valisi Ali Çınar, Vali Yardımcısı Fatih Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 2011 yılında başlatılan proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, projenin TÜBİTAK koordinesinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlandığını ve 5 bakanlığın ortak çalışması ile uygulandığını söyledi. Tatlı, "İlimizde 2012-2013 eğitim öğretim yılında etkileşimli tahta kullanmaya başladık. Altyapı hizmetleri ilgili firma tarafından süratle sağlanıyor. Biz özellikle etkileşimli tahta kurulan okullarımızda hizmet içi eğitim faaliyetlerimizi başlattık, yüzde 80'e yakını tamamlandı. Müdürlüğümüzün etkileşimli tahta eğitim konferans salonu teşkilatlandırıldı ve tamamlandı. Bugün ise en nihai amaç olan zengin içerikli donatılmış, özellikle fırsat eşitliği açısından dengesizliği ortadan kaldıracak tablet dağıtımını ilimizde başladık" dedi.
Vali Ali Çınar ise, Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlar ile öğrencilerin bilgi oto yollarında ilerleyeceğini vurguladı. Çınar, "Biliyorsunuz karayollarımızın standartları yükseliyor. Oto yollarımız, duble yollarımız her geçen gün daha gelişiyor. Ama biz bir alanda daha da çok gelişiyoruz. Bu alan ise bilişim alanıdır. İşte size vereceğimiz bu tablet bilgisayarlarla hem eğitiminize destek sağlayacak hem de bilişim oto yollarında, bilgi otoyollarında son süratle ilerleyebileceksiniz. Ama bunları sizin yaşınıza uygun psikolojik sosyal gelişim ve kültürel olarak uygulayacaksınız. Tabi öncelikle eğitim amaçlı kullanacaksınız. Bu bilgisayarlar tamamen sizin adınıza geliyor, bu tamamen sizindir. Bunları iyi korumanız gerekiyor. Çünkü kendi eğitiminizde size en çok destek olacak araçlardan bir tanesidir. Bunun için gözünüz gibi korunmanız lazım" şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından öğrenci ve öğretmenlere bilgisayarları dağıtıldı.
(RD-MSA-Y)

15.02.2013 12:57:34 TSI

Editör: Wan Haber