Muş Belediyesi ekipleri, çarşı merkezinde ve işlek caddelerin ardından ara sokaklarda kar temizleme çalışmalarını arılıksız sürdürüyor.
Şehir içerisindeki karları temizlemek için üç haftadan beri çalışmalarını sürdüren ekipler, mahalle aralarından topladığı karları şehir dışına taşıyorlar. Kar temizleme çalışmalarının üç ayrı ekip tarafından vardiyalı olarak yürütüldüğünü söyleyen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar temizleme çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini belirtti. Ekiplerin yolları açtıktan sonra şehir merkezindeki işlek bölgelerde kar temizleme çalışmasına başladıklarını ifade eden Dede, "Şehrin işlek bölgelerindeki karları toplayarak şehir dışına taşıyan ekiplerimiz şimdi de mahalle aralarında kar temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu anda yaptığımız çalışmalar sonucunda mahalle aralarında bile araçlar rahatlıkla seyredebiliyor. Belediye olarak kar temizleme çalışmasına büyük önem veriyoruz" dedi.
Kış mevsiminin başında oluşturulan ekipler ile gece-gündüz olmak üzere üç vardiya şeklinde çalıştıklarını kaydeden Dede, "Kar yağışının hemen ardından ekiplerimiz süratle yolları açtıktan sonra şehir içerisinde biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyorlar. Yani araçlarımız hiç durmadan karla mücadele çalışması yapıyorlar. Şu anda karla mücadele ekiplerimiz yoğun çalışma temposuyla ara sokaklarda karla mücadele çalışması ve şehir içinden topladığımız karları şehir dışına taşıma çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar zor ve külfet isteyen çalışmalardır. Biz kar çalışmasını her türlü zorluğa rağmen başarı ile sürdürüp halkımıza rahat bir ulaşım imkanı sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(NA-Yİ-Y)

24.01.2013 13:49:24 TSI

Editör: Wan Haber