Muş'ta 4 gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışının etkisini azaltmasıyla belediye ekipleri çalışmalarına hız verdi.
Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri gece-gündüz aralıksız olarak kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde ekiplerin karla mücadele çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar yağışının beklenenden fazla olduğunu söyledi. Başkan Dede, "Kar yağışı hakikaten bizi üzdü. Kar yağışı beklediğimizden fazla oldu. Bankalar Caddesi'nden dün akşam 350 kamyon kar taşıdık. Ancak sabah geldiğimizde durum yine aynıydı. İmkanlarımız dahilinde vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz 2 vardiya olarak gece gündüz çalışıyorlar. 15 kamyon ve 5 kepçeyle çalışmaları sürdürüyor. İnşallah bu hafta sonu hava güzel olursa kar temizleme çalışmasını tamamlayacağız. Kar fazla yağınca bizde belediye olarak zor durumda kaldık. 1,5 metrenin üzerinde kar var. Biz bunu buğday taşıyor gibi taşıyoruz" dedi.
5 günlük kar yağışının belediyeye 150 bin TL külfet getirdiğini dile getiren Başkan Dede, "Kar geç yağdı diye çok sevindik. Biraz tasarrufumuz oldu. Ama bir yağdı pir yağdı. Böyle olunca da maliyet yüksek oldu" diye konuştu.
Üniversiteye giden otobüslerin beklediği durağı kardan arındırdıklarını vurgulayan Dede, ayrıca otobüslerin kullandığı güzergâhları da temizlediklerini dile getirdi. Kampus alanının sorumluluk alanları dışında olduğunu hatırlatan Dede; "Kampus alanına herhangi bir müdahalemiz olamaz. Biz de oranın açılması için gerek Sayın Valimizle ve gerekse de ilgili kurumlarla irtibata geçtik. Çünkü bu hafta öğrenciler için çok önemli. Final haftası diye tabir edilen bu haftada öğrenciler sınavlara girecek. Geçtiğimiz hafta otobüs sıkıntısından dolayı bazı öğrencilerin sınavına katılamadığını öğrendim. Hemen belediyemize ait 2 otobüsümüzü hatta soktuk ve diğer otobüslerle birlikte öğrenci taşıdı. Bu hafta da etkili olan kar yağışının öğrencileri mağdur etmemesi için çalıştık. İletişim Fakültesi önündeki otobüs durağını kardan arındırdık. Ayrıca otobüslerin güzergahlarda sıkıntı yaşamaması için iş makinelerimizi bu güzergaha yönlendirdik. Bu öğrencilerimizin bir sınava girmemesi belki bir yılına mal olabilir. Biz öğrencilerimizin mağdur olmaması için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.
(RD-MSA-Y)

09.01.2013 12:39:20 TSI

Editör: Wan Haber