Muş Valisi Ali Çınar, kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğü il genelinde karla mücadelenin kesintisiz bir şekilde başarı ile yürütüldüğünü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin çalışmalarını 24 saat sürdürdüğünü belirtti.
Muş'ta hafta sonundan beri etkili olan kar yağışı ile ilgili olarak makamında açıklama yapan Vali Ali Çınar, aralıksız ve tipi ile etkisini daha çok arttıran kar yağışının çalışmaları zorlaştırmasına rağmen mücadelenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Çınar, "Geçen yıla oranla bu tarihe kadar kar yağışı az olmuştu. Hafta sonundan itibaren kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Kar yağışından ziyade tipi çok etkili. Bu da karayollarında, köy yollarında hatta şehir içinde bizim karla mücadele çalışmalarımızı güçleştiriyor" dedi.
Köy yollarında sürekli olarak çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Çınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Şu anda kar ve tipinin devam etmesi sebebiyle acil olmayan yollara müdahale etmekte çok acele etmiyoruz. Hasta olan veya ulaşılması gereken bölgelerin yollarını açıyoruz. Normal durumda açtığımız yol bir saat sonra tekrar kapanıyor. Bu sebeple yol açma çalışmasını kar ve tipi devam ederken sürdürmek çok doğru değil. Ama vatandaşımızın acil bir durumu varsa her hal ve şartta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müdahale edilerek yol açma çalışması yapılmaktadır. Özel idaremiz karla mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütmektedir. Karın yağmaya devam etmesine rağmen ekiplerimiz aldıkları her ihbarı değerlendirip, yolu açılması gereken yere anında müdahale ediyor."
Ana karayolu ağı içinde bulunan yollarda da karla mücadele çalışmasının etkin bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Çınar, "Şehirlerarası yollarda çalışmalar aralıksız sürüyor. Muş-Bingöl, Muş-Bitlis, Muş-Ağrı yollarında ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması için çalışmalar kesintisiz sürüyor. Kulp yolu tamamen kapalı durumdadır. Kulp yolu çok sıkıntılı bir durumda ve kar yağışı hafiflerse Kulp yolunu açacağız" diye konuştu.
(RD-MET-Y)

10.01.2013 15:34:51 TSI

Editör: Wan Haber