Muş'ta cumartesi günü öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Kar yağışı nedeni ile Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürürken, açılan ana ve ara arterler kısa süre sonra yeniden kapanıyor.
Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, ekiplerin çalışmalarını güçlükle sürdürdüğünü ifade etti. Açılan ana ve ara arterlerin kar yağışından dolayı sürekli kapandığını söyleyen Dede, "Kar yağışı aralıksız devam ettiği için sürekli çalışma yaptığımız ana ve ara yollar kapanıyor. Ancak biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için boş durmuyoruz. Greyder ve kepçelerimiz sürekli olarak güzergâhlarda karla mücadele çalışması yapıyorlar. Dün geceden beri şehirde fırtına ve tipi etkili olduğu için bazı ara sokaklara giremedik. Kar yağışının durması ile birlikte bütün ekipler çalışmalara başlayıp, biriken karları şehir dışına taşıyacak" dedi.
İl Özel İdaresi Köy Yoları Şube Müdürü Fesih Çakır da, 333 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek sadece acil durumlarda köy yollarına müdahale edebildiklerini vurguladı. Çakır, "Köy yollarımızda tipi ve fırtına etkili olduğu için müdahale etme şansımız olmuyor. Yolları açsak bile kısa süre sonra yeniden kapanıyor. Bizde kar yağışının durmasını bekliyoruz. Şuana kadar çok ciddi bir ihbar almadık. İnşallah acil bir durum olmadan yollarımızı tekrar ulaşıma açacağız" diye konuştu.
Öte yandan Varto-Karlıova, Varto-Erzurum, Varto-Hınıs ve Muş-Kulp yollarının da ulaşıma kapalı olduğu öğrenilirken, Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, kent merkezinden kar kalınlığının 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise yer yer 2 metreye ulaştı.
(RD-MET-Y)

08.01.2013 10:35:36 TSI

Editör: Wan Haber