Muş'ta etkisini göstermeye başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri buzlanan yollarda tuzlama çalışması başlattı.
Muş'ta etkili olmaya başlayan kar yağışı dolayısı ile karla mücadele ekipleri İstasyon ve Cumhuriyet Caddelerinde tuzlama çalışması başlattı. Hava sıcaklığının sıfırın altında olmasından dolayı yağan kar buzlanmaya neden olurken, araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yaşadılar. Trafik ekiplerinin durumu belediyeye bildirmesi ile birlikte belediye ekipleri ana caddelerde tuzlama çalışması başlattı.
Belediye Başkanı Necmettin Dede ise ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyerek, karla mücadele için hazır beklediklerini söyledi. Başkan Dede, "Kar yaklaşık olarak 1 saat önce yağmaya başladı. Ancak hava sıcaklığı düşük olduğu için hemen buzlanma yaptı. Biz de bunun için yollarımızı tuzlayıp vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlayacağı" dedi.
Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu da Muş-Erzurum, Muş Kulp ve Muş-Bingöl güzergâhlarında herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, her ihtimale karşı ekiplerin bölgelerde hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.
(RD-MET-Y)

05.01.2013 15:29:24 TSI

Editör: Wan Haber