Muş'ta dün sabaha karşı aralıklarla başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, merkeze bağlı 8 köy yolunun da hala ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.
Kar yağışının durmasıyla birlikte yol açma çalışmalarına başlandığını belirten İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, "Kapalı olan 8 köyümüz Muş'un yüksek kesimlerinde yer aldığından dolayı fırtına ve tipi nedeni ile sürekli olarak kapanıyor. Ovada bulunan köylerimizin hiçbirinde sıkıntı yok. Ekiplerimiz hazır olarak bekliyorlar. Herhangi bir sıkıntı olması halinde bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.
Muş Belediyesi ise, dün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının durması ile birlikte biriken karı kamyonlarla şehir dışına taşımaya başladı. İlk olarak mahalle ve ara caddelerde kar temizleme çalışması yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, İstasyon ve Cumhuriyet caddelerinde yapılan kar temizleme çalışmasının ardından biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıdıklarını kaydetti. Kent merkezinde ulaşımın aksamaması için cadde ve ara sokaklarda karla mücadele çalışmalarının aralıksız yürütüldüğünü ifade eden Dede, "Ekiplerimiz sabahın erken saatlerinde Dere, Kale, Minare ve Muratpaşa mahallelerinin yolunu açtı. Daha sonra İstasyon ve Cumhuriyet caddelerimizde temizlik çalışması başlattık. Şu an merkezde hiçbir yerde sıkıntı yok. Belediye olarak tüm hazırlıklarımızı yapmış durumdayız" diye konuştu.
(NA-MSA-Y)

09.12.2012 11:43:31 TSI

Editör: Wan Haber