Muş'ta yapılan operasyonlarda 74 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde sigara kaçakçılığının tespiti ve önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında plakaları açıklanmayan iki farklı araçta yapılan aramalarda 74 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Operasyonlarda her iki araçta bulunan A.Ö. ve M.U. isimli şahıslar emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara çıkartıldı. Şahıslardan A.Ö.'nün tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu, M.U. isimli şahıs hakkında da 4733 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçu kapsamında adli işlem yapıldığı ve her iki araca da el konulduğu belirtildi.
Öte yandan, 01 Ocak 2012 gününden bu yana il genelinde yapılan operasyonlarda piyasa değeri 11 milyon 250 bin TL olan toplam 2 milyon 250 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, "İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi.
(NA-Eİ-Y)

14.12.2012 19:19:20 TSI

Editör: Wan Haber