Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından ev ve işyerlerinin çatılarında oluşan buz ve biriken kar kütleleri tehlike oluşturmaya başladı.
İstasyon Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin önüne park edilmiş 2 aracın üzerine kar kütlesi düştü. Kütlenin büyük olması nedeni ile 2 araçta büyük zarar gördü. Araçlardan birinin sahibi bulunamazken, hasar gören diğer bir aracın ise özel bir bankaya ait olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen trafik ekiplerinin anonslarına rağmen sahibi bulunamayan araç olay yerinde kalırken, bankaya ait olan aracın ise çekici ile çekileceği öğrenildi.
Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine telefonla bilgi veren Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, araç ve işyeri sahiplerinin duyarlı olmasını isteyerek, belediye ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sırasında çatılarda biriken karların temizlenmesini istediklerini vurguladı. Başkan Dede, "Yaptığımız çağrılara rağmen kimse bizi dikkate almadı. Hava biraz ısınınca karlar düşüyor. Hem vatandaşların araçları zarar görüyor hem de biz yeniden kar temizleme çalışması yapıyoruz" diye konuştu.
(RD-MSA-Y)

21.01.2013 13:23:21 TSI

Editör: Wan Haber