Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce yapılan özür durumuna bağlı yer değiştirmeler sonucunda Muş'tan 249 öğretmen ayrılırken 17 öğretmen ise atandığı öğrenildi.
Eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin, iller arasında eş ve sağlık durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliklerinin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından 8 Şubat'ta sonuçlanan atamalar, Muş'ta öğretmen açığı yaşanmasına neden oldu.
İller arasında eş ve sağlık durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliklerinde Muş'tan 249 öğretmenin başka illere atandığını söyleyen Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Muş'a ise 17 öğretmenin geldiğini vurguladı. Tatlı, İl milli eğitim müdürlüğü olarak atamaların ardından oluşan açığı kapatmak için dönem sonuna kadar ücretli ve ek ders karşılığı öğretmen görevlendirmeleri yapacaklarını belirtti.
En fazla öğretmenin Bulanık ve Malazgirt ilçelerinden gittiğine değinen Tatlı, bu ilçelerdeki okullarda, ücretli öğretmen uygulamasına gideceklerini ifade etti. Eğitim öğretim yılı başında ücretli öğretmenlik için müracaatta bulunanların listesinin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olduğunu vurgulayan Tatlı, "Boşalan yerlere hemen ücretli öğretmen atayarak eğitimde aksama yaşanmasına müsaade edilmeyecek. Böylelikle öğrencilerimizin eğitimde geride kalmalarına engel olacağız" dedi.
(RD-MET-Y)

20.02.2013 15:53:59 TSI

Editör: Wan Haber