Muş'ta okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 130 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.
17 Eylül 2012'de başlayan 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Eğitim gören 130'e yakın öğrenci, karnelerini alarak 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı.
Muş Murat İmam Hatip Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni yapıldı. Törene Vali Vekili Çetin Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrenci ve öğretmenlerin dönem boyunca harcadıkları enerjinin takdire şayan olduğunu söyledi. Konuşmasını, Alber Einsten; 'Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır' sözü ile sürdüren Tatlı, "Geleceğimizin aydınlık ve huzurlu olması için her bir ferdin iyi eğitim almış olması gerekmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi ortamlarda kaliteli bir eğitim almaları için öğretmen, anne ve babaların daha fazla gayret sarf etmesi gerekmektedir. Eğitim sürecinde en önemli unsur; özellikle temel eğitimde okuma alışkanlığının kazandırılması, daha sonra ise bunun hayatın her döneminde bir zorunluluk ve ihtiyaç olarak algılanmasının sağlanmasıdır. Öğrencilerimiz tatil süresince öğretimsel başarılarını dahi iyiye taşıma amaçlı derslerini tekrar ederken bol bol kitap okumayı ihmal etmemeleri gerekir" diye konuştu.

Vali Vekili Çetin Kılınç ise öğrencileri başarılı ve başarısız olarak ayırt etmemek gerektiğine vurgu yaptı. Her öğrencinin başarılı olduğunu söyleyen Kılınç, "Ama zayıf olunan noktalar vardır. İşte bu karneler bize zayıf noktalarımızı gösterecek. Bizde tatil süresince bu noktalarımızı iyileştirmek için gayret sarf edeceğiz" dedi.
Vali Vekili Çetin Kılınç ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, daha sonra 5/A sınıfında öğrencilere karne dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
(RD-Yİ-Y)

25.01.2013 11:47:09 TSI

Editör: Wan Haber