Tokat'ta, Müslüman olan Uruguaylı annenin kızıyla birlikte yaptığı sema gösterisi yoğun ilgi gördü.
Tokat İl Müftülüğü tarafından Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonunda Kur'an kurslarında hafızlıklarını tamamlamış 25 hafıza taç takma merasimi yapıldı. Törende sema gösterisini ise yıllar önce Urguay'da yaşarken Türkiye'ye gelen ve Müslüman olan anne Meryem Kiola ile kızı Merve Kırgız yaptı. Anne kızın sema gösterisini izleyenler duygusal anlar yaşadı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda sema yapan anne kız sema gösterisinin sonunda yeri öperek dua etti. Büyük alkış toplayan gösterisi sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Uruguay asıllı anne Meryem Kiola, Türkiye'ye gelmeden önce Müslüman olduğunu söyledi. Sadece İslamiyet'i öğrenmek istediğini belirten Kiola, 2 defa hacca 5 defa umreye gittiğini kaydetti. Eşinin semazen ve neyzen olduğunu, 23 yıldır sema yaptığını belirten Kiola, "Yaptığım sema çok önemli çünkü beden ve ruhu birleştirmek manevi en büyük şifadır. İnşallah gençler büyükler sema öğrensin. Bugün anne kız sema yaptı. Bütün ailelere bu iyi bir mesaj. Anneler ve kızlar güzel bir iletişim, güzel bir eğitim, güzel bir sevgi, güzel bir miras. Kültürü korumak ve devam ettirmek gerekiyor" dedi.
18 yaşındaki Merve Kırgız ise İstanbul'da Müslüman olarak dünyaya geldiğini ifade ederek, "Küçüklüğümden beri sema yapıyorum. Belli bir noktaya ulaşmak isteyenler için çok önemli bir tecrübe olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ise Uruguay asıllı olan annenin bir Müslüman'la tanışarak evlendiğini, Mevleviliğe gönül veren bu ailenin yaşantılarını İstanbul'da devam ettirdiğini kaydetti.
(Nİ-GKH-ÖZ-Y)

15.12.2012 16:51:44 TSI

Editör: Wan Haber