Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Van Şubesi üyesi Şevket Alp, Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan Hz. Peygamber’in karikatürlerin, Türkiye’de de Cumhuriyet gazetesi ve bazı yayın organları tarafından yayımlanmasına sert tepki göstererek, “Biz Müslümanlar basın dünyasında bu tür kışkırtıcı yayınların, basın özgürlüğü kapsamından çıkarılmasını ve yasaklanmasını, yapanlar hakkında kapatma ve ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını istiyoruz” dedi. 


İHH Van Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasında, Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Van Şubesi adına basın metnini okuyan Şevket Alp, 7 Ocak 2015 tarihinde, Sol-anarşist ideoloji ekseninde yayın yapan, Fransız Charlie Hebdo dergisinde, Hz. Peygamber’i (sav) aşağılayan karikatürlerin çizilmesi üzerine silahlı bir saldırının gerçekleştirildiğini belirterek, bu saldırıdan sonra Hz. Peygamber ve İslam aleminin hedef tahtasına oturtulduğunu ve korkunç bir karalama propagandasının başladığını söyledi. Son dönemlerde Hz. Peygambere yönelik sistematik saldırı, hakaret ve aşağılamalara karşı Müslümanlar olarak tepkilerini koymak ve Hz. Peygamber’e bağlılıklarını bütün dünyaya haykırmak üzere toplandıklarını vurgulayan Alp, “Bugün Hz. Peygambere hakaret ve saygısızlıkta bulunanların amaçlarından biri de tüm dünyada insanlığın umudu olan İslam’ın önünü kesmek, karalamak ve onu kötülemektir. Müslümanların kutsallarıyla alay ederek önce tahrik edip sonra onları tahrip etme planları yapan Batı dünyası bu amacına inşallah ulaşamayacaktır. Hz. Peygamberi kendi nefsinden daha fazla sevme izzet ve şerefini taşıyan Müslümanlar peygamberi ve tüm İslami değerleri savunmak için her türlü fedakârlığı bundan önce gösterdikleri gibi bundan sonrada göstereceklerdir. Bugün küfrün, İslam’ın değerlerine karşı geliştirdiği sistematik saldırı ve aşağılamalara karşı dik durmak bir nevi Cihad'dır. Cihad zalimlere ve zorbalara karşı peygamberi bir duruştur. Hakkı örtmeye, engellemeye ve gizlemeye çalışanlara karşı Müslümanların görevi hakkı haykırmak ve ayan beyan ortaya koymaktır” dedi.


İslam dininin kendi hukukunu korurken başkalarının da hakkını, hukukunu gözettiğini ifade eden Alp, “İslam, kendi hak ve hukukuna yapılan saldırılara karşı susmayı da asla kabul etmez. Avrupa’dan İslam’ı çıkarmak isteyen Batı, ifade özgürlüğüne sığınarak Müslümanlara ve peygamberimize hakaretler etmektedir. Bu saldırlar, ne İslami, ne insani ve ne de evrensel açıdan ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Kutsal değerlerimize yapılan bu saldırılar alçakça bir saygısızlıktır ve Müslümanları ötekileştirme çabalarıdır” ifadelerini kullandı.


Charlie Hebdo dergisine yerelden destek veren yayın kuruluşlarının içinde bulundukları halkın inançlarına saldırmayı her seferinde görev bildiklerini ve bir kez daha bu görevlerinin gereğini yerine getirdiklerinin altını çizen Alp, şöyle konuştu:


“Acı olan şudur ki yerel iş birlikçilerle beraber zulmün ve küfrün payandası durumuna düşmüş kimi yayın kuruluşları da bu alçaklığı, ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmektedirler. Charlie Hebdo dergisince yayınlanan bu ahlaksız ve provakatif karikatürlerin ülkemizde Cumhuriyet gazetesi ve bazı yayın organları tarafından yayımlanması ve onların sahiplenilmesi tam bir alçaklık ve küstahlıktır. Biz Müslümanlar basın dünyasında bu tür kışkırtıcı yayınların, basın özgürlüğü kapsamından çıkarılmasını ve yasaklanmasını, yapanlar hakkında kapatma ve ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını istiyoruz.”


İslam dinini en doğru şekilde yaşamanın ve anlatmanın en büyük cihad veya hizmet olacağını da sözlerine ekleyen Alp, “İslam selamet dinidir, Hz. Peygamber bütün alemlere rahmettir, O’nun getirdiği mesaj insanlığın kurtuluşu reçetesidir. Bütün insanlığı onun getirdiği mesaja tabi olmaya davet ediyoruz. Tevhid, Adalet, Ahlak ve Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed’in mesajına ve hatıratına olan sadakatimizi bir kez daha ilan eder; Düşmanca ve küstahça iftira dolu karalamaları meslek edinen güruhu da lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber