Hz. Ömer Camii’nde Cuma Namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını Müslüman Kardeşler İnisiyatifi adına okuyan İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şubesi yönetim kurulu üyesi Erhan Şengül, Mısır’da halkın kendi iradesiyle seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hain Sisi, İsrail-Suud ve batılı destekçileri tarafından darbe yapılarak indirilmesinden bugüne 5 binden fazla Müslüman’ın hayatını kaybettiğini belirtti. İlk günden bugüne kadar inanç ve kararlılıkla direnen Muhammed Mursi ve Müslümanların yılmadan cezaevi, sürgün, işkence ve tehditlere rağmen duruşundan sapmadığını ifade eden Şengül, “Binlerce şehide rağmen bitirilemeyen Rabia direnişi, idam kararlarını da aldırmadan çığ gibi büyümeye devam edecek ve darbecilerden bu zulmün hesabı muhakkak sorulacaktır” dedi.


Şeyh Said’i idam sehpalarında asan zihniyetin, dün Bangladeş’te Cemaat-i İslami lideri Molla Abdulkadir’i asmak için sehpa kurduğunu vurgulayan Şengül, “Bugünde bu sehpalar Mısır’da Müslüman kardeşler için kuruluyor. El Adaviyye’de, Rabia Meydanı’nda izzet ve onurun timsali olan kardeşlerimize yönelik bu idam kararına karşı Müslümanlar omuz omuza vermelidir” ifadelerini kullandı.


Emperyalizmin, İslami direniş karşısında yenileceğini belirten Şengül, “Zalim müstekbir despotlara karşı, yaşasın İhvan’ın direnişi. Hukuksuz laik zorbalara karşı, yaşasın Muhammed Mursi. Emperyalist işbirlikçi tiranlara karşı yaşasın Esma’nın şehadeti. Yaşasın zalimler için cehennem” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber