Geçirdiği bypass ameliyatı sonrası karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünitesine tedavi altına alınan ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in durumunun iyiye gittiği belirtildi.
Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Deniz Şener, Gürses'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ünlü sanatçının yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiğini ve hayati fonksiyonlarının önemli ölçüde düzeldiğini söyleyen Şener, Gürses'in ağızdan beslenmesi, konuşması ve verdiği vücut tepkilerinin istenildiği şekilde geliştiğini söyledi. Şener, sanatçının solunum destek cihazından kademeli olarak ayrıldığı bilgisini de verdi.

SOLUNUM DESTEĞİNE İHTİYACI AZALDI
Sanatçı Müslüm Gürses'in, günün belli saatlerinde solunum destek cihazının yardımı olmadan nefes alabildiğini ifade eden Uz. Dr. Deniz Şener, ünlü ismin önümüzdeki günlerde sona ermesi planlanan yoğun bakım sürecinde yaşadıkları hakkında şunları söyledi;
"Hastamızı zaman zaman solunum destek cihazından ayırıyoruz. Bu, servisteki odasına alınması için çok önemli bir gelişme. Müslüm Bey ağızdan besleniyor ve daha çok sulu gıdalar alıyor. Konuşabiliyor ve zaman zaman da özellikle kendi şarkılarını mırıldanıyor. Günün bir bölümünü de oturarak geçiriyor."

YOĞUN BAKIMDA ÇALINAN MÜZİĞE EŞLİK EDİYOR
Ünlü ismin yoğun bakım sürecinde sürekli müzik dinlediğini de anlatan Uz. Dr. Şener, "Eşinin getirdiği ikisi arabesk biri de karışık batı müziklerinden oluşan 3 adet CD vardı. Yoğun Bakımsorumlumuz Dr. Erol Can ona o sevdiği müzikleri dinletiyor. Müziğe, tempo tutarak eşlik ediyor" diye konuştu.
(ET-Y)

18.12.2012 11:10:17 TSI

Editör: Wan Haber