Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay boyunca yoğun bakımda tutulan sanatçı Müslüm Gürses'in beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi.

HASTANE: KAYBEDEBİLİRİZ

Müslüm Gürses’in doktoru, ünlü sanatçının vefat etmediğini belirterek, "Makineye bağlı yaşıyor. Kaybedebiliriz, bu risk yüksek" dedi. Doktor Deniz Şener, Gürses’in beyin ölümünün de gerçekleşmediğini, ama sağlık durumu iyi olmadığı için konunun bu şekilde yorumlanmış olabileceğini söyledi.

MENAJERİNİN AÇIKLAMASI

Ünlü sanatçının menajeri Nevzat Takmaz, konuyla ilgili olarak doktorlarının yapılacak birşey kalmadığını kendilerine söylediğini, beyin fonksiyonlarının tamamen bittiğini ve suni akciğere bağlı olarak yaşadığını fişi çekildiğinde herşeyin biteceğini söyledi.

DOKTORU: KAYBEDEBİLİRİZ AMA ŞU ANDA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMİŞ DEĞİL

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses’in doktoru Kardiyolog Deniz Şener, sanatçının sağlık durumunun iyiye gitmediğini ve ölüm riski bulunduğunu söyledi. Gürses’in hayati fonksiyonlarının makine desteği ile sürdürüldüğünü söyleyen Şener, beyin ölümünün gerçekleşmediğinin altını çizdi.

Memorial Hastanesi’nde tedavi gören ünlü sanatçı Müslüm Gürses’in hayatını kaybettiği iddiaları üzerinehastane
den bir açıklama geldi. Gürses’in doktoru Deniz Şener, kameralar karşısına geçerek sanatçının sağlık durumunu değerlendirdi.

Müslüm Gürses’in genel durumunun kritik olduğunu söyleyen Şener, “Genel durumu iyi değil, iyiye gitmiyor. Uzun süre bir yoğun bakım sürecini beraber yaşadık. Halen yoğun bakımda. Makine desteği ile hayatını sürdürmekte. Genel durum iyi değil, kaybedebiliriz ama şu anda bir beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Genel durumu itibariyle geçen süreci düşünürsek durumunun iyi olmadığını, özellikle son haftalarda iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, risk oldukça yüksek ama şu anda makine desteği ile hayatını sürdürüyor” dedi.

Sanatçının uzun süren tedavi nedeniyle direncinin düştüğünü söyleyen Şener, “Akciğer sorunumuz tam olarak çözülemedi. Makine ile solumun desteği yapıyoruz. Kanını oksijenlendirerek akciğer görevini makine ile sürdürüyoruz. Kolunu bacağını oynatıyor ancak bilinci yerinde değil, solunum desteğini sürdürüyoruz” diye konuştu.
Uzman Dr. Deniz Şener, beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarına ilişkin olarak, “Beyin ölümü için kriterler vardır. Bu kriterler içerisinde beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Genel durumunun kötüye gidiyor olması nedeniyle böyle bir değerlendirme yapılmış olabilir” ifadelerini kullandı.

Müslüm Gürses’in tedavi sürecinde pek çok komplikasyon ile karşılaştıklarını anlatan Şener, şunları söyledi:
“Böbrek ve karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürenin getirmiş olduğu problemler çıktı. Bir problemi çözdük, başka sorun çıktı. Dolayısıyla tıbbi tedavi olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ama vermiş olduğumuz bu yöntemler kişinin direnci ile de ilişkili. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık”

Editör: Wan Haber