Geçirdiği by-pass ameliyatı sonrası yoğun bakımda tedavisi süren ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in durumunun iyiye gittiği ve kendi şarkılarını söylediği açıklandı.
Uzman Doktor Deniz Şener, ünlü sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Gürses'in tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü belirten Şener, "Gürses'in ameliyat sonrasında oluşan karaciğer ve böbrek yetmezliği, akciğer problemleri ve arkasından bağırsak bozulmalarıyla ortaya çıkan sürecin tedavisi yoğun bakımda devam etti. Süreç sonunda gelişmeler gayet iyi. Müslüm Bey şu anda iyileşmekte. Genel durum itibariyle böbrek problemi ortadan kayboldu. Karaciğer yetersizliği düzeldi. Bağırsak problemleri de düzeldi. Normal sıvı gıdalarla beslenmeye başladı. Solunum aletinden ayrılma aşamasında. Ara ara solunum aletinden ayırıyoruz. Yorulmasın diye zaman zaman solunum aletine bağlıyoruz" dedi.
Gürses'in bilincinin yerinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıkartılabileceğini ifade eden Şener, "İsteklerini söylüyor. Zaman zaman oturuyor. Fizik tedavisi devam ediyor. Yürümesi bir süreçtir" diye konuştu.
Uzman Doktor Deniz Şener, Gürses'in kendi şarkılarını dinlediğini de belirterek, "Bunlara mırıldanarak katılıyor. Eliyle tempo tutuyor. Eşi evden klasik müzik CD'si getirmişti. Onu da dinliyor. Kendi parçalarının hepsini dinliyor ve bunlardan keyif alıyor. Hayati risk ortadan kalktı diyemeyiz ama büyük oranda ortadan kalktı" dedi.
(ÇK-ÖK-Y)

18.12.2012 17:27:54 TSI

Editör: Wan Haber