Müslüm Gürses'in bu sabah saatlerinde kalbi durmuş ancak sonra şokla hayata geri döndürülmüştü. Sanatçı bu sabah hayatını kaybetti.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Müslüm Gürses'in vefatının ardından Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener'den bir açıklama geldi. Zor bir süreç yaşandığını belirten Şener, Müslüm Gürses'in sabahsaatlerinde tansiyonun düştüğünü, tüm müdahalelerin yapıldığını ancak durumun kritik bir hal almasından sonra beklediklerini belirtti. Şener, Gürses'in saat 10:30 sıralarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Müslüm Gürses 2 gün önce öldüğü iddiası ile yayılan haber sevenlerini yasa boğmuştu.

YARIN ÖĞLEN TEŞVİKİYE'DEN UĞURLANACAK

Gürses için yarın Cemal Reşit Rey konser salonunda tören yapılacak. Yarın öğlen Teşvikiye'de kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'da toprağa verilecek.

"O ÖLÜRSE BEN DE ÖLÜRÜM"

Hayranlarının uzun süredir iyileşmesi için dua ettiği Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, ünlü sanatçının son durumu hakkında bilgi verdiğinde şu sözleri söylemişti: "İçimde onu kaybederim korkusu var. Ona bir şey olursa ben de yokum yaşamak istemem artık. Allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşayacak ve geri dönecek. O ölürse ben de ölürüm ya da çıldırırım. Sadece dünyada var olsun yeter."

SON ALBÜMÜN ADI "VEDA" OLACAKTI

Yaklaşık bir yıl önce rahatsızlanan ünlü sanatçı, yapımcısı ve aynı zamanda dostu olan Yusuf Ziyaoğlu'na yeni bir albüm çıkarmak istediğini söylemiş.Albümün şarkı seçimleri 6 aylık bir sürede tamamlamış. Ancak sağlık durumunda kötüye gidiş hızlanınca eşi Muhterem Nur, bu projeyi askıya aldırmak için epey bir uğraş vermiş. Gürses, hem sağlığına hem de eşine aldırış etmeden hastane ve stüdyo arasında mekik dokumuş. Aralarında bir de uzun havanın bulunduğu, albüm için 12 şarkıyı seslendirmiş. Vücudu artık dayanmaz ve ünlü sanatçı bitkin düşerek hastaneye kaldırdı ve o günden bugüne gelinen süreç medya aracılığıyla ortada.. Albümün adının 'Veda' olarak seçilmesi de manidar bir durum oluyor..Bitme aşamasında olan albümde ise Müslüm Baba'nın en sevdiği parça ise "Ervah-i Ezelden"miş.

İşte Gürses'in sesvdiği o türkünün sözleri;

Ervah-ı Ezelden levh-i kalemden, levh-i kalemden

Bu benim bahtımı kara yazmışlar

Bilirim güldürmez devr-i alemden

Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar

Bilirim güldürmez devr-i alemden

Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar

Dünyayı sevenler veli değildir, canım değildir

Canı terkedenler deli değildir İnsanoğlu gamdan hali değildir

Her birini bir efkara yazmışlar

Editör: Wan Haber