Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilde geçen hafta 3 camide meydana gelen musluk hırsızlığını gerçekleştiren 2 zanlıyı yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, geçen hafta Akköprü Mahallesi'nde bulunan Toprakkale ve Akköprü camileri ile Şerefiye Mahallesi'nde bulunan Ulu Cami'nin musluklarının çalındığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olay sonrası yaptıkları çalışmalar sonucu harekete geçti. Yapılan çalışmalar kapsamında polis ekipleri, Ulu Cami'nin musluklarını çalan iki zanlıyı çaldıkları bir kısım muslukla kıskıvrak yakaladı. Zanlılarla yapılan görüşmede çaldıkları diğer muslukları bir şahsa sattıklarını beyan etmeleri üzerine yapılan çalışmalarda her 2 camiye ait 104 adet musluk temin edilmiş, bahse konu musluklar cami görevlisine teslim edildi.
Öte yandan, Altıntepe Mahallesi 1. Sokak üzerinde bulunan bir işyerinden 2 şahıs mekanik oto malzemelerini dışarı çıkarırken suçüstü yakalandı. Her üç hırsızlık olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan 4 şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(ŞAK-MSA-MO-AŞ-Y)

18.02.2013 16:52:42 TSI

Editör: Wan Haber