Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi tarafından, 'Hayvan Sağlığı ve Sürü Yönetimi' konulu panel düzenlendi.
MÜSİAD Şube binasındaki salonda gerçekleşen panele; MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ve üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve davetliler katıldı.
MÜSİAD Şube Başkanı Şahin, "Ülkemiz son yıllarda göstermiş olduğu gelişme trendinde, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle aynı kulvara girebilmek için yoğun bir gayret ve çalışma içerisindedir. Bu gayret siyasetten, bürokrasiye, sanayici ve iş adamlarından sivil toplum kuruluşlarına, çiftçisinden emekçisine kadar toplumun tüm organ ve bireyleri tarafından ortaya konmaktadır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler ve değişim rüzgarı insanımızın ufkunu açmış ve önüne yepyeni bir gelecek vizyon koymuştur. Bir yandan demokratikleşme alanındaki gelişmeler, devlet yönetimi anlayışındaki yeni yaklaşımlar, diğer yandan sivil toplum kuruluşları aracılığı ile toplum fertlerinin hayatın her alanında inisiyatif alarak yönetime dahil olması, ülkemizde potansiyel olarak mevcut bulunan dinamizmi tetiklemiş, harekete geçirmiştir" ifadelerini kaydetti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selvi ise, "Böyle bir organizasyon düzenlediği için MÜSİAD'a teşekkür ediyorum. İlimiz genelinde 125 bin büyükbaş ve 250 bin civarında küçükbaş hayvan mevcudu vardır. Türkiye'de kayıtlı yaklaşık 32 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvan işletmesi bulunmaktadır. İşletme büyüklüğü ve hayvan sayısı dikkate alındığında maalesef ilimizdeki işletmelerin büyük çoğunluğu 1 ile 5 arasında bulunmaktadır. Bakanlığımızın son yıllarda özellikle vermiş olduğu özel teşviklerle, Malatya'da hayvancılığa yönelik yatırımlar yapılmıştır. Bundan dolayı ilimizde 250 başın üzerinde 30 civarında işletme mevcuttur" dedi.
Panelde konuşan Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Armağan Hayırlı da, "Türkiye'deki toplam büyükbaş hayvan sayısı 10 buçuk milyon civarında. Türkiye'deki koyun varlığı ise 23 milyon civarında" diye konuştu.
(BK-SO-Y)

04.12.2012 17:24:07 TSI

Editör: Wan Haber