Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinde düzenlenen toplantıda, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah Emirliği Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi tanıtıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Saylık, MÜSİAD üyelerinin dış ticarette önemli gelişmeler sağladığını belirterek, "Ülkemizin ve Konya'nın ticari geleceği açısından ihracat çalışmalarımız çok önemli. Bu noktada diğer ülkelerdeki fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. MÜSİAD olarak bu tür toplantılarla ülkelerin yatırım imkanlarını sanayicilerimize tanıtma gayretindeyiz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi Ticari Direktörü Saud Salim Al Mazrouei, Hamriyah serbest bölgesinde yabancı iş adamlarına sağlanan olanaklar konusunda sunum yaptı. Serbest ticaret bölgesinin konumunu anlatan Mazrouei, "Birleşik Arap Emirlikleri Ortadoğu ve Afrika'ya ihracatla ilgili önemli bir hat noktasıdır" diye konuştu.
"Serbest ticaret bölgesinin içerisinde şirketler için ofisler, depolama alanları ve arsalar bulunmaktadır" diyen Saud Salim Al Mazrouei, "Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesinde, küçük ve orta ölçekli firmaların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ofisler bulunmaktadır. Serbest bölgede 2 saat içerisinde firma açabilirsiniz. 2 bin 500 metrekareden oluşan arsalar mevcut olup bu arsalar 25 yıllığına kiraya verilmektedir" dedi.
Toplantının sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Saylık günün anısına Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi Ticari Direktörü Saud Salim Al Mazrouei'ye hediye takdim etti.
(İP-Y)

19.02.2013 16:07:05 TSI

Editör: Wan Haber