MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli düzenlediği basın toplantısında 9 Şubat'ta yapılacak Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlık için aday olduğunu açıkladı.
Müceldili Konağı'nda sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, ETSO'da 9 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde başkanlık için aday olacağını bildirdi. MÜSİD döneminde Erzurum ekonomisini için başlattıkları çalışmaları daha ileri seviyeye götürmek adına ETSO Baykanlığına talip olduklarını belirten Güvenli, ETSO'da başarılı olacaklarına inandığını kaydetti.
Basın toplantısında 2012 yılı sonu itibariyle sona eren 5084 sayılı teşvik yasasıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Güvenli, özellikle istihdama yönelik ciddi katkı sağlayan yasanın sona ermesiyle bölgede ciddi sıkıntılarla karşılaşabilineceğini belirtti. Yasının uzatılması hususunda MÜSİAD olarak hükümet nezdinde ciddi girişimlerde bulunduklarını anlatan Güvenli, Şubat ayı içerisinde istihdam teşviği konusunda hükümet yetkililerinden söz alındığını ve bu teşvik yasasının bu sorunu gidermesini arzu ettiklerini dile getirdi.
Şehrin ekonomik yapısının zayıf olduğunu ve ekonominin gelişebilmesi konusunda ana sektörlerin tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık ve turizm alanlarında var olan potansiyeli harekete geçirmek gerektiğini dile getiren Başkan Güvenli, MÜSİAD'da görev yaptıkları süre içerisinde başlattıkları çalışmaları ETSO'da görev verilmesi halinde daha ileri seviyeye taşıyacaklarını söyledi.
Güvenli, öte yandan 25 Ocak'ta MÜSİAD genel kurulunun yapılarak görevin Başkan Yardımcısı Hüseyin Bekmez'e devredeceğini sözlerine ekledi.
(ERZ-AT-Y)

21.01.2013 12:40:46 TSI

Editör: Wan Haber