Türkiye'nin seçkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 26 Aralık Çarşamba günü Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış'ın katılımı ile Muğla Şubesi'ni açıyor. MÜSAİD şube binasında gerçekleşen tanıtım kahvaltısına MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, Kurucu üyeleri İbrahim Uğurlu, Seyitnur Gün, Tamer Topal ve Celalettin Gültekin ile Muğla'da ve Yatağan'da bulunan çok sayıda gazeteci katıldı.
Muğla MÜSİAD olarak çok ciddi işler yapacaklarını söyleyen MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, "Elimizde şimdiden çok önemli projelerimiz var. Bu şubemizi kurarken Muğla'yı nasıl kalkındırırız, nasıl Türkiye'de tanıtırız şeklinde planlar yaparak açtık" sözlerini kullandı.
MÜSİAD'ın kuruluş amaçlarından bahseden Kurucu Üye Celalettin Gültekin, konuşmasının başında ilk amaçlarının Muğla'yı Türkiye'de tanıtmak olduğunun altını çizdi. Türkiye genelinde bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Celalettin Gültekin, "MÜSİAD 1990 yılında İstanbul'da kuruldu. O günden bu güne 34 şubesi açıldı. Muğla'da ise 35'ci şubesini 26 Aralık Çarşamba günü Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla açılışını yapacağız. MÜSİAD'ın şube olabilmesi için 50 kurucu üyenin bir araya gelmesi gerekiyor. Uzun zamandır Muğla temsilci konumundaydı ancak 50 arkadaşımız bir araya gelerek Denizli ve İzmir'in ardından Ege'nin üçüncü şubesini açıyoruz. Amacımız Muğla'yı Türkiye'de ve Dünya'da en iyi şekilde tanıtmak. Bu yüzden ilçelerimizde 10 kişilik temsilcilik gruplar oluşturduk. Biz, Muğla'nın değerlerini Dünya'ya tanıtmak atıl durumda olanları ise hayata kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.
(BT-İK)

23.12.2012 13:38:32 TSI

Editör: Wan Haber