Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya sanayisinin 2023 vizyonu hedeflerinde 15 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşması için ulaşımın daha hızlı ve ekonomik olması gerektiğini söyledi.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 2023 vizyonunda Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için Konya'nın da 15 milyar dolarlık ihracat yapması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin son 10 yıllık periyotta yakaladığı başarı ivmesi Konya'yı olumlu etkiledi. Her alanda hızla büyüyen ve gelişen Konya ticari alanda da hızla gelişiyor ve ilerliyor. Bu da bizim gelecek hedeflerimiz için önemli bir gösterge oluyor" dedi.
Konya'nın 15 milyar dolarlık ihracat hedefi için özellikle ulaşım noktasında önemli yatırımların yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Aslan Korkmaz, "Anadolu'nun tam ortasında bir merkez şehir olan Konya'nın bütün bölgelerden ulaşılabilir ve bütün bölgelere ulaşabilir olması hayati önem taşıyor. Bunun için ürettiğimiz ürünleri hem iç pazara hem de dış pazara hızlı ve ekonomik taşımamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"DIŞ ÇEVRE YOLU YAPILMALI"
Bunun gerçekleşebilmesi için ulaşım alanında yatırımların hızlanmasını isteyen Korkmaz, "Ticari bağlantılarımızın daha kolay sağlanabilmesi için, dış çevre yolu çalışmalarının başlaması gerekiyor. Konya'nın şehir içi trafiği için önemli olan dış çevre yolu projesinin hayata geçmesi şehrin gelecek vizyonu için ayrı bir öneme sahip olacak. Lojistik Merkezin faaliyete geçmesi ile birlikte Konya'da ticari yük taşımacılığının önemi daha da artacak. Lojistik merkez sadece Konya sanayisi için değil, bölge illerindeki sanayi kuruluşları için de bir merkez olacak. Bu da daha fazla yük ve taşıma araçlarını Konya'ya getirecek. Bu nedenle dış çevre yolunun önümüzdeki dönemde önemi artacak. Konya-Mersin arası demiryolu hattının rehabilite edilmesi ve çift yönlü olması, Taşucu limanına ticari ulaşımı sağlayacak demiryolu hattının kurulması Konya ekonomisine ve ihracatına çok ciddi katkı sağlayacaktır. Hammaddenin şehrimize ulaşımı ve ürettiğimiz ürünleri ekonomik ve hızlı bir şekilde limana indirdiğimiz zaman maliyetlerimizde önemli bir yeri olan ulaşım sorunun çözümüne ve ihracatımıza önemli bir etkisi olacaktır" dedi.

"KONYA-ESKİŞEHİR YHT SEFERLERİ BAŞLAMALI"
Korkmaz, Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Ankara-Konya seferlerinin şehrin hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü, şehrin kültür turizmi ve ticaret hayatına büyük katkı sağladığını ifade ederek, Konya-Eskişehir seferlerinin de biran önce başlamasını arzuladıklarını kaydetti. Konya'ya hava ulaşımında yaşanan aksaklıklara değinen Korkmaz, "Özellikle kış aylarında uçakların Konya havaalanına geliş ve gidişlerinde sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunların en önemli nedeni ise yetersiz teknik imkanlardır. Ülkemizin metropol şehirlerinden biri olan Konya'nın hava ulaşımında sorunlar yaşaması özellikle iş dünyasını olumsuz etkilemektedir. Bunun yanı sıra İstanbul-Konya arasında Anadolu yakasında Sabiha Gökçen Havaalanı ve Avrupa yakasında Atatürk Havaalanına daha fazla sefer yapılması, ayrıca Konya'nın Doğu, Güney Doğu, Karadeniz ve Ege Bölgeleri ile havayolu ulaşımının sağlanması ve şehrimizin tamamen sivil olan bir havaalanına kavuşması, ticari bağlantılarımızı daha rahat gerçekleştirmemizi sağlayacaktır" ifadesini kullandı.
Hz. Mevlana'nın çok büyük bir değer olduğunu vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, "Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat yıldönümü etkinlikleri içinde Şeb-i Arus gecesine ulaştık. Şeb-i Arus gecesinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman'ı şehrimizde ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu vesile ile gerçek sevgililer günü olan Şeb-i Arus'un hoşgörü ve tevazu ortamı içerisinde geçmesini temenni eder tüm dünyanın Hz. Mevlana'nın sevgi ve kardeşlik felsefesinde birleşmesi temenni ederim" dedi.
(İP-Y)

15.12.2012 14:42:27 TSI

Editör: Wan Haber