Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen 'Mali Destekler' konulu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ajansların, son yıllarda kurulmuş olan en yararlı kuruluşlar olduğunu belirterek, MÜSİAD ailesi olarak kalkınma ajanslarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
Çolakbayrakdar "Bölgemizin ve işletmelerin kalkınması ve yerel potansiyeli harekete geçirebilmek için Kalkınma Ajansı ile MÜSİAD üyelerinin daha sıkı bir çalışma içinde olmaları gerektiğini belirterek şehrimize büyük yatırımların yapılacağına inanıyoruz" dedi.
Bölgede faaliyet gösteren KOBİ'lerin yararlanabileceği 15 milyon tl bütçeli mali destek programlarının içeriği hakkında bilgi veren Mustafa Palancıoğlu, Türkiye'de üretilmeyen veya yeterli üretimi olmadığı için ithal edilen ürünlerin üretimini teşvik etmeyi amaçladıklarını, gelişen sektörlerde, rekabet ortamı değil ortaklık ortamı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Palancıoğlu, hiç ya da az üretilen katma değeri yüksek, dışa bağımlılığımızı azaltacak olan projeleri destekledikleri belirterek, öncelik verilecek konuları şu şekilde sıraladı; "Sağlık endüstrisinde tıbbi ya da medikal ürün üretimi, enerji ekipmanları, elektrikli ev aletleri, gıda sanayi, savunma sanayi, inşaat kimyasalları üretimi ve madencilik. Başvurular 15 Mart'ta sona erecek ve projeler 9 aylık süre içinde bitirilmesi gerekiyor. Kayseri, Sivas ve Yozgat illerimizin hibe programından en iyi şekilde faydalanmalarını diliyoruz."
(AÖ-Y)

06.02.2013 13:20:04 TSI

Editör: Wan Haber