İş-Kur Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli, Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi üyelerini istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirdi.
İş-Kur Muğla Müdürü Sarıyerli, istihdam teşvikleri konusunda destek unsurundan yararlanabilmek için sigortalıların sahip oldukları mesleki yeterlik, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yükseköğretim kurumları veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarına ilişkin belgelerde belirtilen meslek ya da alanlarda işe alınmaları veya çalıştığını söyledi. Sarıyerli, "Sigortasız işçi çalıştıran işyerleri 1 yıl teşvikten men edilir. Kamu kurumları ile emeklilerin bu teşvikin dışında tutulur. Teşvik yasası 31 Aralık 2015 tarihine kadar işe alınan sigortalılar için geçerlidir. Bir işsiz teşvikten bir kez yararlanabilir ancak, 18-29 yaş arası erkekler ile 18 yaşından büyük bayanlar tekrar işe girerken mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmaları veya mesleki ve teknik eğitim veren orta ve yükseköğretimi bitirmeleri veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kursunu bitirmeleri halinde teşvikten yine faydalanabilir. Burada ilk yararlanma süresi ikincisinden düşürülür" dedi.
Muğla MÜSİAD Şubesinde gerçekleştirilen sunumda MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz ve yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı. Sarıyerli toplantıda ayrıca "İş Başı Eğitim Programı" hakkında da bilgiler verdi. MÜSİAD Şube Başkanı Sayim Akdeniz, MÜSİAD üyesi işadamlarının yeni çıkartılan yönetmelik ve teşviklerden haberdar olmaları için bu tür bilgilendirme programlarını ve sunumları fırsat buldukça ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti.
(BT-MB-İK)

13.02.2013 11:52:25 TSI

Editör: Wan Haber