Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, bankaların projelere, ipoteklere ve teminatlara sağladığı kadar kredi vermesi gerektiğini söyledi.
Kaan, MÜSİAD Adana şubesinin 19. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Bir otelde düzenlenen kurulda konuşan Kaan, Adana'nın geçen yıl ihracatını ve ihracat çeşitliliğini artırmasının sevindirici olduğunu belirterek, geçen yıla göre, bu yılın ekonomik olarak daha iyi geçmesini beklediklerini söyledi.
2013 yılı içerisinde büyümenin yüzde 4 civarında olmasını beklediklerini ifade eden Abdurrahman Kaan, "Avrupa Birliği'ndeki daralmaya rağmen ihracatta yoğunlaşarak, katma değerli ürünler üreterek ülkemizde yüzde 4'ün üzerinde büyümeyi sağlamak için gerekli adımları atmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
Kaan, bankaların KOBİ'lere finansmana ulaşma anlamında daha fazla yardımcı olması gerektiğine değinerek, "Bankalara diyoruz ki; ipoteklere ve teminatlara sağladığınız kadar projeye de kredi sağlayın. Proje iyiyse, getirisi götürüsü ortaya konulmuşsa, yenilikçi yatırımlarla büyüyelim, yol olalım. Bu onuda bankaların projeye ortak olma noktasında da gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da sivil toplum kuruluşlarının ülke ve bulundukları illerin sorunlarıyla yakından ilgilenmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, sivil toplumun demokrasinin önemli bir ayağını oluşturduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Kaan ve Coş, derneğe yeni katılan üyelere rozet taktı. Daha sonra gidilen seçimlerde, MÜSİAD Adana Şube Başkanlığı'na da Suat Yahşi getirildi.
(ERN-YHY-Y)

24.01.2013 22:42:02 TSI

Editör: Wan Haber