Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Mevlit Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Uzun, mesajında, Kur'an-ı Kerim'in beyanıyla 'Bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı, Allah'ın izniyle bir davetçi ve nur saçan bir kandil' olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (A.S.) doğum gecesinin, asırlardan beri Müslümanlar tarafından "Mevlid Kandili' adı ile kutlandığını ifade etti. Efendimizin doğumunun, içinde yaşadığımız dünyanın akışını değiştirmiş ve onun tebliğine kulak veren herkes hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve bundan sonraki gidişatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşadığını belirten Recep Uzun "O'nun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlâkî örnekliği bütün insanlık için umut vaat etmeye devam etmektedir. Bu kıyamete kadar da kesilmeksizin devam edecektir. Yüce Allah'ın son peygamberine ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Ona tabi olmak hemen her vesileyle kendimizi onun sünnetine ittiba ederek gözden geçirmeyi, hayatımızdaki eksiklikleri telâfi etmeyi ve yine onun çizdiği yol haritasına bağlı olarak kendimizi inşa etmeyi zorunlu kılar. Kısaca peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesine taşarak kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur" diye anlattı.
"O, TÜM İNSANLIK İÇİN EN GÜZEL ÖRNEKTİR"
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (A.S.) mevlidini idrak ederken bir kere daha O'nun ümmeti olmakla her zaman olduğu gibi şerefyaaz olduğumuzu kaydeden Uzun şunları belirtti:
"Tüm insanlık için en güzel örnek olarak takdim edilen Sevgili Peygamberimizin rehberliğine ne ölçüde intiba ettiğimizi bu vesileyle yeniden gözden geçirmeliyiz. Hz. Peygamberi sevmek ve O'nu örnek almak demek; O'nun, insanlığın huzuru ve kalıcı barışı için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili'nin dünyamıza huzur ve barış getirmesini, O'nu yakından tanımaya, sevmeye ve O'nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını, Yüce Allah'tan temenni eder, tüm Muş'lu kardeşlerimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim."
(RD-MET-Y)

23.01.2013 09:40:13 TSI

Editör: Wan Haber