Muş'ta baraka diye tabir edilen tek odalı evde yaşam mücadelesi veren Aydoğdu ailesine Muş Emniyet Müdürlüğü yardım eli uzattı.
Zafer Mahallesi'nde tek odalı baraka evde yaşam mücadelesi veren Aydoğdu ailesine İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çeşitli yardımlar yapıldı. 5 yaşında olan zihinsel engelli Muhammet Aydoğdu'nun engelli maaşı ile geçim mücadelesi veren ailenin eksiklerini yerinde tespit eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, aileye buzdolabı, kanepe, giyim ve kırtasiye malzemesi, kömür ve muhtelif gıda maddesi paketlerini teslim etti. Ziyaret sırasında evin önünde kurban kesilerek, kurban etinin bir kısmı Aydoğdu ailesine bir kısmı ise ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çıtak, küçük Elif'e karne hediyesi olarak tatilde okuması için kitaplar hediye etti.
Kendilerine yapılan yardımlara oldukça sevinen minik Aydoğdu, "Polis amcalar bize çeşitli hediyeler getirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Çalışma masam olmadığı için yerde ders çalışıyordum. Bana çalışma masası aldılar. Kardeşim bazen hasta olduğunda onu doktora götürdüğümüz zaman montu olmadığı için çok üşüyordu. Artık onunda bir montu oldu" dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı yardımlardan dolayı duygulanan anne Miyaser Aydoğdu ise, tüm sorunlarını unuttuklarını ve çok sevindiklerini ifade etti.
Bir özürlü maaşıyla yaşam mücadelesi verdiklerini kaydeden anne Aydoğdu, "Allah polislerden razı olsun, devletimizden razı olsun. Yani çocuğum özürlü olduğu için devlet ona maaş veriyor. Bizde onun maaşıyla geçiniyoruz. 6 yıldan beri öğretmenler, polisler bize bakıyor. Allah onlardan razı olsun devletimize zeval vermesin" diye konuştu.
Ziyarete; İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çıtak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili, Özel Hareket Şube Müdür Vekili ve polis memurları katıldı.
(RD-MSA-Y)

29.01.2013 11:10:41 TSI

Editör: Wan Haber