Muş Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 250 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.
Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı ile Muş Belediyesi arasında yaklaşık bir aydır süren TİS görüşmeleri sonuçlandı. Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Kalır ile Belediye Başkanı Necmettin Dede, 250 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Belediye Başkanlığı makam odasında düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Necmettin Dede, iş temsilcileriyle alın terinin bedeli konusunda akit yaptıklarını söyledi. Belediye çalışanlarının üstün gayretle çalıştıklarını ifade eden Başkan Dede; "Her zaman belediyede üstün gayretle çalışan işçilerimin elbette ki alın terinin gereği kadar verilmesi gerekir. Yüzde 10 olarak zam uygulaması yaptık. Ama inanıyorum ki bun onların çalışmasına karşı değil, onları da parayı çok daha mutlu edeceğine inanmıyorum. Belediyenin dar imkanlarından dolayı da ancak bu kadar ücret takviyesi yapabildik. İnşallah kesemiz doldukça bizde işçilerimizin daha çok alın terine katkıda bulunacağız" dedi.
Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Kalır ise, 250 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını ifade ederek şöyle konuştu; "İşçilerimizin bir yıllık imzalanan sözleşmesi taban ücretleri yüzde 10, sosyal yardımlarına yüzde 10 zam gelmiştir. Bu zam işçilerimize net olarak 250-300 TL olarak yansıyacaktır. Belediyemiz de ekonomik olarak darboğazdan geçiyor. İller Bankası'ndan gelen paylar yetmiyor. Yani maaşları sağdan soldan kısıtlayarak ödüyor. Sayın başkanımız işçi maaşlarımızı, haklarımızı, ikramiyelerimizi gününde ödüyor. İşçi maaşlarımızı gününde ödediği için Başkanımıza bu konuda teşekkür ederiz. Tabi biz sendikacıyız ve belediyemizin bütçesini de düşünmeliyiz. Bunu göz önünde bulundurmamız lazım. Bu şartlarda Başkanımız taban ücrette yüzde 10, sosyal yardımlara yüzde 10 vermiş olduğu zamla bizi tatmin etmiştir. Bugün diğer taraftan alınan zamları da görüyoruz, asgari ücretle çalışan zamlarını da görüyoruz. Gönül ister ki herkesin mağduriyeti giderilsin ama imkanlar ölçüsünde oluyor."
Yapılan konuşmaların ardından sözleşmeler Belediye Başkanı Necmettin Dede ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Kalır tarafından imzalandı.
(NA-MET-Y)

14.01.2013 13:43:02 TSI

Editör: Wan Haber