Muş Belediye Meclisi, 2013 yılının ilk toplantısını yaptı.
Meclis toplantı salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, geçen yıla oranla daha yağışsız bir kış mevsimi yaşadıklarını söyledi. Her yıl kış mevsiminde 1 milyon TL'nin üzerinde para harcadıklarını ifade eden Dede, bu yıl harcama yapmadıkları için ekonomik olarak fazla sıkıntıya girmediklerini belirtti.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) yaş sebze ve meyve hali için proje sunduklarını dile getiren Dede; "Sebze halinin yapılması için DAKA'ya 2 milyon 500 bin TL'lik proje sunduk. Eğer uygun görülürse yüzde 70 hibe şartıyla destek alacağız. Bu sene yeni sebze halini mutlaka hayata geçireceğiz. Bunun yanında ikinci projemiz hayvan pazarıdır. Hayvan pazarını da mezbahanın olduğu yerde yapmayı düşünüyoruz. Şehirlerarası otobüs terminalinde de iyileştirme yapacağız. Bunların yanı sıra birkaç projemiz daha var ve yıl içinde yüzde 60-70 tatbikata geçireceğiz" dedi.
İmar planına da değinen Dede, mart ayına kadar imar planını bitirmeyi hedeflediklerini ve inşaat sezonuyla birlikte yeni imar planına göre çalışma yapılacağını belirtti. Kentte 32 yapı kooperatifinin olduğunu ve bunlardan 26 tanesinin kaçak olduğunu ifade eden Dede, vatandaşlara dairelerin satıldığını ve devlet ile vatandaşın karşı karşıya kaldığını dile getirdi.
Uzun süredir devam eden Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattıyla ilgili öğrencilerin eylemler yaptığına dikkat çeken Dede; "10 tane hattımızı kiraya verdik. Öğrencilerin yürüyüşü oldu ve ben de oraya gittim. 4 tane otobüs sefere başlamamıştı ve onlarla görüştük. Pazartesi gününe kadar servis başlamazsa men edilecekler. Şu anda otobüslerin yetersiz geldiği söyleniyor. Bunlar yetersiz gelirse diğer 10 hat için tekrar ihaleye çıkacağız. Bunun yanında güzergahlarla ilgili sürekli şikayet alıyoruz. Defalarca açıklamamıza rağmen kimse anlamıyor. Güzergahları İl Trafik Komisyonu belirler. Oysa herkes belediyeyi sorumlu tutuyor. Bu konu belediyeyi ilgilendirmiyor. Belediye başkanı komisyonda bir üyedir ve tek oy sahibiyiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra vatandaşların dinlendiği toplantı basına kapalı olarak devam etti.
(NA-MSA-Y)

03.01.2013 14:18:33 TSI

Editör: Wan Haber