Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'den telekonferansla bağlandığı Aile Destek Merkezi (ADEM) Muş'ta hizmete açıldı.

Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) açılış törenine Muş Valisi Ali Çınar, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ile Muzaffer Çakar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Başbakan Erdoğan'ın talimatı sonucu yapılan açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, kadınların eğitimlerine ve sosyal alanda ilerlemelerine büyük önem verdiklerini açıkladı. Çınar, "Kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu merkezimizde bizim geleceğimize hizmet edecek. Bugün Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız ile birlikte merkezimizin resmi açılışını yaptık" dedi.

Muş'ta sosyal hizmetlere dönük çalışmaların yaygınlaştırıldığını hatırlatan Çınar, "Şu anda aile destek merkezi ve benzeri şekilde kadınlarımıza ve çocuklarımıza dönük hizmet veren 4 tane merkez var. Bunun 3'ü il merkezimizde 1 tanesi de Bulanık ilçemizde kuruldu. İnşallah bunu önümüzdeki yıllardan itibaren tüm ilçelerimizde yaygınlaştıracağız. Bu tür projelerde özellikle kadınlarımıza, ailelerimize ve çocuklarımıza dönük Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteğinin yanı sıra hepinizin bildiği gibi Kalkınma Bakanlığımızın desteklemiş olduğu SODES projelerini de büyük bir yer tutmaktadır" ifadelerini kullandı.
Merkezde yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi veren Çınar, "Burada daha çok kadınlarımıza aile eğitimi verilecek. Özellikle aile kurulmadan önce kadınlarımızın eğitilmesi sağlıklı bir aile nasıl kurulur gibi konular anlatılacak. Bölgemizde ve ülkemizin çok çeşitli yerlerinde problem olarak gördüğümüz aile içi şiddetin önlemesinde dönük eğitici çalışmalar yapılacak. Sonra kadınlarımızın toplum içerisinde rollerin geliştirilmesi, istihdama yönelik eğitimler, mesleki becerilerinin geliştirilmesine dönük eğitimler verilecek" şeklinde konuştu.

Merkezde kadınların çocuklarına bakılacağı kreş tarzı yerlerinin de olduğunu kaydeden Çınar, bu tür merkezlerin toplumsal kaynaşmayı da sağlayacağını ifade etti.
(RD-Yİ-Y)

16.02.2013 16:02:25 TSI

Editör: Wan Haber