Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde yazlık sitelerin olduğu bölgeye kurulmak istenilen baz istasyonunu, Mürefte Belediyesi mühürleyerek durdurdu. Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, "Halkımızın şikayetlerini dikkate alarak, inşaatı mühürleyerek, para cezası kestik" dedi.
Mürefte Belediyesi sınırları içinde yer alan 97 dönüm üzerine kurulu Mutuk Tatil Sitesi sakinleri, site içine kurulmak istenilen bir GSM şirketine ait baz istasyonuna tepki göstererek karşı çıktı. Site sakinlerinden emekli banka müdürü Yıldız Çıldır, kendisinin kanser hastası olduğunu ifade ederek, "Emekli olduktan sonra gelip yerleştiğimiz, havasının çok güzel olduğu bir yer sitemizin bulunduğu yer. Ben kanserle mücadele ediyorum, burada yaşayanların çoğu yaşlı insanlar, hepsinin de sağlık sorunları var. Hastalığıma buranın havası çok iyi geliyor, sanki burası bir sanatoryum gibi. Ben eski bir site yöneticisiyim, burada 80 ev var, tapular hisselidir. Böyle bir şey yapılması için site yönetiminden izin alınması gerekiyor. Sağılımızı etkileyecek, radyasyon yayan bu baz istasyonunu istemiyoruz" dedi.
Baz istasyonu kurulacak yere 5 metre mesafede evi olduğunu söyleyen İlhami Akar ise, "Eşim yüksek tansiyon hastası, evlerin dibine nasıl böyle bir şey kurmaya kalkarlar" dedi.
Site sakinleri, gece kazı yapılmasına anlam veremediklerini belirterek, "Eğer her şey yasal niçin gece çukur kazılıyor. Bize prefabrik ev yapılacağı söylendi, gelen baz istasyonunun ayaklarını görünce GSM şirketinin adının yazılı olduğunu gördük. İnşaat işçisi de baz istasyonu kurulacağını ağzından kaçırdı" diye konuştu.
Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney'e çıkarak dilekçe verdiklerini söyleyen site sakini Recep Partal, "Kaymakama gittik, o da bize, kendilerinin bilgilendirilmediğini belirtti. Kaymakam bize konutlara 5-10 metre yakınlıkta böyle bir istasyon olmayacağını söyledi. Kaymakam, Mürefte Belediyesi'ne baz istasyonu yapılmaması için bir yazı gönderdi" dedi.
Site sakinleri tarafından belediyelerine şikayet geldiğini söyleyen Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, "Belediyemiz sınırları içinde bir GSM şirketi baz istasyonu kurmaya çalışmış, vatandaşların ihbarı üzerine Fen İşleri Müdürlüğümüz söz konusu inşaatı imara aykırı, ruhsat alınmadan bir yapı yaptıkları için İmar Kanunu'na göre bir para cezası kesilerek yer mühürlendi. Biz her zaman halkımızın sağlığını düşünmek zorundayız" ifadesinde bulundu.
(YÖ-Y)

08.02.2013 11:02:07 TSI

Editör: Wan Haber