Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen programda, Neveser Türk Müziği Topluluğu, Belediye Kültür Salonu'nda yeni yıl konseri verdi.
Şef Murat Kocamemik'in yönettiği 'Renkler ve Tebessümler' isimli konserde, koristler ve solistler, Suz-i Dil, Muhayyer, Uşak, Hicaz, Muhayyer Kürdi ve Saba makamındaki birbirinden güzel Türk Sanat Müziği bestelerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde çeşitli yörelerin türkülerini de seslendiren Neveser Türk Müziği Topluluğu, Neşet Ertaş'ın 'Çiçekler ekiliyor, bahçaya dikiliyor' parçasını konuklarla birlikte söyledi. Ege Yöresi'ne ait 'Al yazmam dalda kaldı', 'Çökertme' ve 'Harmandalı' türkülerini seslendiren koroya, Talat Kurtoğlu Zeybek Oyunu ile eşlik etti. Konuk Solist Bilal Eren'in de sazı ve sesiyle renk kattığı konser izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.
Konser sonrasında izleyiciler arasında bulunan ünlü bestekar Gültekin Çeki'yi sahneye davet eden Şef Murat Kocamemik, Eski Dostlar parçasını konuklarla birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Konserin çok başarılı olduğunu belirten Gültekin Çeki tüm koro üyelerini kutladı.
(SK-Y)

14.01.2013 12:23:09 TSI

Editör: Wan Haber