Antalya Valiliğince başlatılan 'Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi' kapsamında yapımı tamamlanan Muratpaşa Anaokulu için düzenlenen törenle açıldı.
Törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile kurum temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı konuşmada anaokulunun bölge için önemini vurguladı. Vali Altıparmak, "Bütün kurumlar dikkatini buraya toplayarak, bu bölgedeki sosyal yaraların tedavisi ve buradaki çocukların da Antalya'nın herhangi bir mahallesindeki gibi imkana kavuşması için bir güç birliği yapıldı. Devlet bir bütündür. Bütün güçler bir araya geldiği zaman ortaya böyle bir şey çıkıyor. Anaokuluyla, lisesiyle, etraftaki modern binalarıyla bu projenin ciddi katkısı sayesinde oluyor. Bu proje sayesinde imar sorunu çözüldü. Bugün Zeytinköy bana göre Antalya'nın en güzel mahallelerinden biri olma aşamasında. Okullar hızla yükseliyor. Bu okullarda çok güzel çocuklar yetişecek ve ülkemize hizmet edecektir." diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise, "Valimiz Ahmet Altıparmak öncülüğünde başlatılan 'Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi'nin somut sonuçlarından birini burada görmekteyiz. İlimizde okul öncesi eğitimine verilen önem sayesinde, okul öncesi 5 yaşta 2011-2012'de Türkiye ortalaması yüzde 65 iken Antalya'da yüzde 78 olmuştur. Hedefimiz bu oranı daha da yükseltmektir. Okulun yapımında katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, okulun bölgeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Vali Altıparmak ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Vali Altıparmak, daha sonra sınıfları gezerek, minik öğrenciler ile sohbet etti ve öğrencilere boyama kitabı hediye etti.
(SK-Y)

21.12.2012 16:55:21 TSI

Editör: Wan Haber