VAKSİ’yi ziyaret eden Vali Zorluoğlu; Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve VASKİ Genel Müdürü Abdülvehap Gezgen’in yanı sıra VASKİ genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısına katıldı. Kurumun çalışmaları ve projeleri ile ilgili olarak sunumlar eşliğinde bilgiler alan Vali Zorluoğlu, kurumun mali durumunu hatırlatarak, VASKİ’de her anlamda tasarruf tedbirlerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Borcu çok olan bir kurumda, herhangi bir alanda israfa yer olamayacağını kaydeden Vali Zorluoğlu, kötü mali tablonun en büyük sebeplerinden birinin kaçak kullanım olduğunu vurgulayarak, mali durumu iyileştirmenin çözüm yollarından birini, kaçak kullanımla ve kayıplarla etkili mücadele olarak gösterdi.

Toplantının ilk bölümünde VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı tarafından abone başlığı altında, abone sayıları ile kayıp-kaçak kullanım ve bunlarla mücadele çalışmaları hakkında Vali Zorluoğlu ve diğer katılımcılarla detaylı veriler paylaşıldı.

Abonelerle ilgili sunum sonunda, Abone İşleri Daire Başkanlığı tarafından yeni hazırlanan abone yönetmeliğini de inceleyen Vali Zorluoğlu, yönetmelik içeriği yanında, kurum yetkililerinden değişikliğin kuruma getirilerine yönelik beklentileri dinledi.

Daha sonra VASKİ bütçesiyle ilgili sunumu dinleyen Vali Zorluoğlu’na, daire başkanlıkları ve şube müdürlükleri bazında harcama yapılan giderler başlıklar altında aktarıldı.

Toplantı, yapılan sunumlara ve görüşülen konulara ek olarak, yakın zamanda VASKİ’de bir genel kurul toplantısı düzenlenmesi kararının alınmasıyla sona erdi. (iha)

Editör: Wan Haber