Ülker markasının sahibi olduğu Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker kimdir, ailesi köken olarak aslen nereli? İşte Murat Ülker ve eşi Betül Ülker ile çocukları hakkında merak edilenler:

Murat Ülker aslen nereli : 1959 yılı İstanbul doğan Murat Ülker aslen Kırım Aluşta'hlıdır. Annesi Güzide Ülker, babası Sabri Ülker'dir. Ahsen Özokur adında ablası vardır. Holding'de ablası Ahsen Özokur ve Murat Ülker iki büyük ortaktır. İkisi de birer aile şirketi kurdu. Murat Ülker’in şirketinin adı "Kökler", Ahsen Özokur’un şirketi de "Üs". Bu şirketler üzerinden Yıldız Holding'e ortaklar.

Murat Ülker'in serveti : Forbes dergisi araştırmasına göre Murat Ülker servetini 2017 yılına göre servetindeki 1.1 milyar dolar artırdı ve en zenginler listesinde 58. sırada yer aldı. Murat Ülker'in serveti 4,8 milyar dolar. Murat Ülker dünyanın en zengin işadamları listesinde de ilk 500 içinde bulunuyor.

Murat Ülker'in eşi ve çocukları : Murat Ülker'in eşinin adı Betül Ülker (Ataseven). Murat Ülker eşi Fatma Betül Ataseven ile İngilizce kursunda tanıştı ve evlendi. Murat Ülker'in çocukların büyük olanı 1993 yılında dünyaya gelen Yahya Ülker. İkiz çocukları Mustafa ile Fatih Ülker ise 2000 yılında dünyaya geldi. Ailesiyle seyahat etmekten hoşlanan ve yelken sporu yapan Murat Ülker’in ilgi alanları arasında hat sanatı ve modern resim de bulunuyor.

Murat Ülker'in eğitimi : Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olan Murat Ülker, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Yurtdışında Amerika'da "American Institute of Baking" (AIB) gıda işleme konusunda ve Almanya'da "Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft" (ZDS) okullarında şekerleme konularda eğitim aldı.

Murat Ülker'in iş hayatı : 1984 yılında Ülker gurubunda Kontrol Koordinatörü olarak göreve başladı. Sonraki yıllarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve ardından Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. 2000 yılında Holding İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Murat Ülker, 2008 yılından bu yana çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürüyor.

ŞOK Marketleri ve Godiva'nın sahibi oldu : 1995 yılında kurulan ŞOK Marketler T.A.Ş., 2011'in Ağustos ayında Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alındı. 2007 yılında ise dünya çikolata markası Godiva’yı 850 milyon dolara satın aldı.

Murat Ülker'in basketbol merakı : Spora, özellikle basketbola ilgi ve desteği ile tanınan Murat Ülker, 1993'te Ülkerspor Basketbol Kulübü'nün kurulmasında faal bir rol oynamıştır. Ülkerspor, 2006'da Fenerbahçe ile birleşinceye kadar pek çok genç yetenek yetiştirmişti. Murat Ülker, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun isim haklarını 10 yıllığına devralarak Fenerbahçe'ye; basketbol takımının yanında futbol takımına da desteğini sürdürürken; Beşiktaş ve Galatasaray'dan desteğini çekmiştir. (İNTERNET HABER)

Editör: Wan Haber