Kütahya'da bulunan Murat Dağı, doğasının eşsiz güzelliğinin yanı sıra dağın zirvesine yakın noktada bulunan maden ocağında çıkan granit madeni ile de adından söz ettiriyor. Maden Ocağını işleten ZM Madencilik, Murat Dağında çıkan granit madeni taşının bir eşinin daha olmadığını söyledi.
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde madencilik işi ile uğraşan ve ZM Madencilik firması sahibi Zeynel Kazancı, Murat Dağında bulunan Maden Ocağında çıkardıkları granit taşının bir eşinin daha olmadığını, işlettikleri ocakta çıkardıkları granit madeninin kalitesinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
Murat Dağının eşsiz doğasının yanı sıra maden cevheri de barındırdığını kaydeden Maden Ocağı İşletmecisi Zeynel Kazancı, "10 yıllığına işletme hakkını aldığım maden ocağında eşine az rastlanan siyah ve yeşil damarlı granit madeni çıkarıyoruz" dedi.
2312 rakımlı Murat Dağının zirvesine yakın noktada bulunan İnce Çayır üstünde bulunan Maden Ocağında çıkardıkları granit taşlarını Hollanda, Almanya, Amerika, Çin, İtalya gibi ülkelere ihraç ettiklerini anlatan Kazancı, çıkardıkları madeni en kısa sürede kuracakları tesis ile işleteceklerini, bölgede istihdama yönelik de bir potansiyel oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

04.01.2013 14:19:45 TSI

Editör: Wan Haber