Muradiye Çok Programlı Lisesi’nin konferans salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Tarık Hekimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcen ile siyasi parti temsilcileri ve başkan adayları, muhtarlar ve muhtar adayları katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Erol Tanrıkulu, cumhuriyet ve demokrasinin önemi ve niteliklerinden bahsetti. Vatandaşların özgür iradelerini herhangi bir zorlamaya kalmadan kullanabilmelerini ve bunun sonucu olarak ortaya çıkacak iradeye herkesin saygı duyması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, “Bizim kaymakamlık olarak amacımız seçim döneminin güvenli ve huzurlu geçmesidir. Vatandaşlarımız bundan önce nasıl birbirleriyle görüşüyorlarsa, bundan sonraki süreçte de bir araya gelip görüşebilmeliler. Aralarında oluşabilecek meseleleri büyütülmeden diyalogla gidermeliler. Bu ilçede herkes birbirini tanıyor. Birbirlerin şöyle yâ da böyle akrabası durumunda. O yüzden bu seçim dönemini cumhuriyet ve demokrasinin gereği olarak, insanların birbirine saygı gösterdiği bir huzur ortamında geçirelim” dedi.
İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan ise, seçimlerle alakalı uyulması gereken mevzuat hakkında slâyt gösterimi eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi.


Yapılan sunumun ardından İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü personelleri, katılımcıların seçimlerle alakalı sorularına cevap vermesiyle toplantı sona erdi.

Editör: Wan Haber