Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Açıkyol Mahallesi’nde meydana geldi. Hamza Bulut isimli vatandaşın 2009 yılında emekli parasıyla 40 dönüm üzerinde oluşturduğu meyve bahçesi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Kesici bir aletle yaklaşık 600 ağacı keserek zarar veren kişi veya kişiler kayıplara karışırken, Hamza Bulut ise yaşananlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Tam kesilemeyen ağaçları macun ve bandajla sarmaya çalışan Bulut, “5 yıllık emeğimize zarar veren caniler, ağaçların da bir canlı olduğunun farkında değil. Ağaçları sadece bir ağaç olarak görüyorlar. Peygamber Efendimizin bir hadisinde, ‘Yarın öleceğini bilsen dahi bugün bir ağaç dik’ demesine rağmen, insanlıktan nasibini almamış zavallılar bunu nereden bilecekler? Ben çocuklarımla bu yaylada 5 yıldır emek harcadım, 150 tonluk bir havuz yaparak bu ağaçları damlama usulü ile yetiştirmeye çalıştım. 2 yıldır da ürün almaya başlamıştık. Ne yazık ki 5 yıllık emeğimizi bir gecede vahşice katlettiler. Ayakta duran ağaçlar ise darbe alarak zarar görmüş. Tekrar bunları canlandırmaya çalışıyoruz. Tekrar ürün almak için ömrümüz yeterse bir 5 yıl daha emek vereceğiz” dedi.

agac.jpg

Hamza Bulut’un oğlu Suat Bulut ise, “5 yıldır gençliğimizi burada harcadık. Ailemizle birlikte gecemizi gündüzümüzü buraya verdik. Bu bahçe sadece bizim için değildi, tüm halkımız buradan faydalanacaktı. Onca emeğimize bir gecede zarar vererek yok olmasına sebep olan bu cahil veya cahilleri nefretle kınıyorum. Bunlar aciz ve insanlıktan nasibini almayanları Allah’a havale ediyorum. Biz jandarmaya bildirdik, geniş çaplı araştırma ve takip başlatıldı. Umarım bir an önce bu vahşeti yapan ve ya yapanlar yakalanıp adalete teslim edileceklerdir” diye konuştu.

agac-001.jpg

agac-002.jpg

Editör: Wan Haber