Muradiye Kadın ve Çocuk Kültür Merkezi konferans salonunda Muradiye Gönül Elçileri tarafından düzenlenen eğitim semineri, Muradiye Devlet Hastanesi Sağlık Eğitim Personeli Süheyla Aldemir tarafından verildi. İlçe merkezindeki 7 mahalle temsilcisi ‘Gönül Elçileri’nin de katıldığı eğitim seminerine yaklaşık 150 kadın ve genç kız katıldı. 3 seans olarak düzenlenen eğitimde, kadınlar birebir sorunlarını dile getirme fırsatı buldular. Eğitim seminerinde kadınların birçok özel sorunu da sağlık personeli tarafından değerlendirildi. Yapılan rehberlik çalışmasında özel sorunları olan kişiler gerekli tıbbi yardım için uygun sağlık birimine yönlendirildi.


Eğitim konularında en fazla görülen kanser çeşitleri ve belirtileri hakkında kapsamlı bilgilendirme yapan sağlık eğitim personeli Süheyla Aldemir, kanseri yenmenin en önemli unsurlarından bir tanesi olan erken teşhis konusunda itinalı bir bilgilendirme yaptı. Katılımcı kadınlara seminerde anlatılanları yakınları ve komşuları ile paylaşmaları istenerek kadınların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için “Erken teşhis hayat kurtarır” sözünü hatırlatılıp bu konuda hastaların yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verildi.


Eğitim sonunda görüşlerini dile getiren kadınlar, bu tür hizmetlerin verilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade edip, emeği geçen herkese teşekkürler ettiler.

Editör: Wan Haber