Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, ilçedeki uyuşturucu madde kullanımını engellemek için yapılması gerekenler ele alındı. Halkın bilinçlendirilmesi amacıyla uyuşturucu maddelerin zararlarını anlatan 15 bin adet broşür, 500 adet afiş ve 3 adet pankart ile velileri bilgilendirmek amacıyla da rehber öğretmenler tarafından bilgilendirme seminerleri düzenlenmesi kararı alındı. İlgili kurumlarla işbirliğine gidilmesi, bağımlılık yapan ve sağlığa zararlı olan maddelerin kullanıldığı metruk yerlerin belediye tarafından kontrol altına alınması, halkın bilinçlendirilmesi amacıyla konunun bilimsel yönünün Milli Eğitim Müdürlüğü, dini yönünün müftülük tarafından anlatılması, güvenlik önlemlerinin polis ve jandarma tarafından alınması, sağlık ve tedavi yönünün ise toplum sağlığı merkezi tarafından yürütülmesi kararları alındı. Ayrıca ilgili kurumların yapmış olduğu internet cafe, kahvehane denetimlerinin daha da sıkılaştırılması ve esnafların kaçak menşeli sigara satışının engellenmesi için çalışmaların daha da yoğunlaştırılması karara bağlandı.
Yaklaşık son bir ay içerisinde lise, ortaokul ve ilkokul öğretmenlerine, imam ve muhtarlara yönelik rehber öğretmenler tarafından seminerler verildiği de belirtilen toplantıda, “Bundan sonraki süreçte ne yapmalıyız, geleceğimiz olan bu gençlerimizi nasıl bu bataklıktan kurtarmalıyız" konusu üzerinde bilgi alışverişi yapıldı.


Toplantıda konuşulanların sadece masada kalmaması, acilen her türlü önlemlerin alınarak bunun önünün kesilmesi gerekliliği kanaatiyle fikir birliği içerisinde her ay bir toplantı yapılarak nelerin yapıldığının rapor haline getirilmesi kararlarıyla toplantı sona erdi.

Editör: Wan Haber