Van'da, Muradiye Belediyesi Sağlık Komisyonu'nun mahallelerde başlattığı sağlık taraması çalışmaları devam ediyor. Belediye eş başkanları Dr. Mehmet Ali Tunç, Safure Güneş ve komisyonda yer alan meclis üyelerinin katıldığı çalışma çerçevesinde, Gönderme Mahallesi'ne kurulan seyyar sağlık polikliniğinde yüzlerce yurttaş muayene edildi. 

Kimliksiz muayene 

Yıllarca sağlık hizmeti için gittikleri kuruluşlara kimlik, yeşil kart gibi belgeler ile gitmek zorunda kalan yurttaşların, sağlık taraması çalışmasına da kimlikleri ile gelmeleri dikkat çekti. Ailece muayene olmaya gelen yurttaşlar, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
 

Muayene


'Sağlık hizmeti en doğal haktır'

Tedaviye gelen 9 yaşındaki Fatma ismindeki bir çocuğun, "Annem beni muayene olmam için gönderdi. Annem de evde çok hasta olduğu için kendisi gelemedi" demesi üzerine eş başkan Tunç, "Gerekirse, evden çıkamayan yaşlı, yatalak ve engelli hastalarımızın ayaklarına biz gideceğiz. En doğal hakkı olan sağlık hizmetinden mahrum bırakmayız" diyerek, poliklinik çalışmasının ardından evlerde hastaları ziyaret ederek, muayenelerini yaptı.

Editör: Wan Haber