Sivil toplumlar kuruluşları tarafından düzenlenen ve Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüş, Muradiye Çaldıran kavşağında konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Topluluk adına basın açıklaması yapan Abdulrezzak Özgül, “İlçemizin baş belası olan uyuşturucu ve madde bağımlılığı maalesef her geçen gün artmakta ve birçok gencecik canları almaktadır. İlçemizde çok üzücü olaylarla karşılaşmaktayız. İnsanlar genellikle başlarına gelmediği süre içinde, “bana gelmez, benim yakınlarıma böyle bir şey olmaz” düşüncesiyle umursamaz bir tavır içine girmektedirler. Ancak kendilerinden biri bu üzücü olayın içine girdiğinde de yana yana çare aramaya çalışmaktadırlar. Çevremizde madde bağımlısı birini gördüğümüzde onun tedavi olmasını ondan çok biz istemeliyiz. Kendisinde sağlık sorunu başladığında, tedavi olmak istemekte fakat geç kalındığında da genellikle iş işten geçmiş olmaktadır. Ülkemizde tedavi olmak isteyenler için AMATEM’ler mevcuttur. AMATEM’ler Devlet Hastanelerine bağlı klinikler olarak görev yapmaktadırlar. Sağlık güvencesi olsun veya olmasın devlet her türlü olanakları gösterip tedavilerini üstleniyor. Muradiye Madde Bağımlıları Mücadele Platformu ve biz STK olarak gerekli yerlerle görüşmeler yaptık tedavileri tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır” dedi.

Muradiye madde bağımlıları mücadele platformu ve Muradiye Eğitim ve Kültür Derneği, Genç Adımlar Derneği olarak kendilerine müracaat eden hastaları AMATEM’lere yönlendirdiklerini ifade eden Özgül, “Her konuda tedavileri için elimizden geleninin yapıyoruz. Sevincinizi üzüntünüzü aileniz ve büyükleriniz ile paylaşınız. Sizin en yakın dostunuz sizin için her şeyi fedaya hazır aile büyüklerinizdir. Sağlığınız her şeyden önemlidir. Sizin ve geleceğinizin en büyük düşmanı sigara, alkol ve zararlı maddelerdir. Zararlı maddeler sizi milli ve manevi değerlerinizden koparır, cemiyete uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insan haline getirir. Sizlere bedava uyuşturucu teklif eden “Bir kere kullanımdan bir şey olmaz” diyenlere kanmamalısınız. Onların şaşalı hayatları sizleri aldatmasın. Çevrenizdeki arkadaşlarınızda bağımlılığa zemin hazırlayan ortamlardan uzak durmalısınız. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, sonra gelen alkol alışkanlığı ve zararlı madde kullanımın bir üst derecesi olan bağımlılığı, bataklığa düşmenin habercisidir. Herkesin bir zaafı ve zayıf tarafı vardır. Önemli olan bunu bilmek ve onun esiri olmamaktır.

Değerli anne babalar çocuklarımıza sahip çıkalım, biz sahip çıkmazsak sahip çıkacak birileri mutlaka vardır” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Safure Güneş ise, “Bu gün burada bir kişi için değil bir toplum için bir araya gelmişiz. Siz değerli büyüklerimizden babalardan annelerden genç arkadaşlardan bütün kesimlerden en büyük ricamız bu konuya duyarlı kalmamızdır. Sessiz kalmamamızdır, özellikle esnaflarımızın zararlı maddelerle ilgili broşürleri iş yerlerinin camlarına yapıştırmalarını, sürücü arkadaşlardan araçlarına yapıştırmalarını ve bu konuda halkımızın bir bilince ulaşmasını istiyoruz. Herkesimin el birliği ile bu uyuşturucu belasından çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak ve bu beladan uzak tutmamız, çocuklarımızı korumamız lazım. Bu bela bizim başımızda değil deyip arkamızı dönmemeliyiz. Bu toplum hepimizin, onun için bu uyuşturucu belasıyla da hepimizin birlikte mücadele ederek bunun üstesinden gelmeliyiz. Biz burada yanlış ve yasak bir şey yapmıyoruz. Biz istiyoruz ki bizim gençlerimiz pırıl pırıl bir eğitimle büyüsünler, eğitimle yetişsinler ve sokaklara düşmesinler. Okullardan kaçarak anne baba düşmanı olmasınlar. Bu konudan da hepinizden destek istiyoruz ilçe olarak halk olarak yardımlarınızı istiyoruz. Anne Baba olarak el birliği ile bu sorunu çözmek istiyoruz. Bu konuda hepinizi duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

Daha sonra yaptıkları broşürleri esnaflara ve vatandaşlara dağıtarak esnaflardan ve vatandaşlardan destek dileklerinde bulundular ve esnafları gezdikten sonra dağıldılar.

Editör: Wan Haber